Sørnett

Protesterer på Facebook

Facebook-gruppa "Nei til maks 40 timer for barn i barnehage og redusert åpningstid" åpner for debatt.

Facebook-gruppa "Nei til maks 40 timer for barn i barnehage og redusert åpningstid" åpner for debatt.

Reidun Johre, leder i kommunens barnehageforeldreutvalg, har opprettet en Facebook-gruppe som protesterer mot reduksjonen i åpningstider for barnehager.

Publisert:

Torsdag formiddag er det 8 personer som liker Facebook-aksjonen "Nei til maks 40 timer for barn i barnehage og redusert åpningstid". Samtidig debatteres saken på Facebook-gruppa til barnehage.no.

- Veldig mange pendler til og fra jobb, og det er hovedårsaken til at barn har lange dager i barnehagen, ikke at foreldrene synes det er så himla moro å drøye til nærmest mulig stengetid, heter det i et innlegg.

Det kommer også flere argumenter for vedtaket om reduksjonen.

Endelig kan det se ut som dette heller mot barns beste. Foreldre er egoistiske og lar barna være i barnehagen altfor lenge.  De må begynne å prioritere sine barn, disse barna har ikke bedt om å bli født. Derfor er dette foreldrenes ansvar, ikke stat og kommune, heter det i et annet innlegg.

Vil kjempe mot

Varaordfører i Kristiansand, Mette Gundersen, vil kjempe mot reduserte åpningstider i barnehager.

- Det kan jo i verste fall bety at mor eller far må søke om å få redusert sin fulltidsstilling i den jobben de måtte ha, sier Gundersen til Nrk Sørlandet. 

Rammer foreldre

Forslaget innebærer en reduksjon av åpningstider i barnehagen fra 50 til 45 timer i uka. Barna kan maksimalt oppholde seg 8 timer hver dag i barnehagen. Disse endringene trer i kraft fra 1. januar, ifølge barnehage.no

- Dette går ikke an fordi det rammer foreldre, sier Reidun Johre til nettstedet.