Sørnett

Protestfestivalen reddet

Glad for aksjonen: Svein Inge Olsen, leder i Protestfestivalen, er veldig glad for at den gjennomføres også i år. Foto: Privat

Glad for aksjonen: Svein Inge Olsen, leder i Protestfestivalen, er veldig glad for at den gjennomføres også i år. Foto: Privat

Et sterkt engasjement og en omfattende pengeinnsamling, gjør at det blir gjennomført protestfestival i september.

Publisert:

Protestfestivalen har slitt økonomisk den siste tiden og manglet lenge 200 000 kroner. Det ville Harald Eikeland gjøre noe med, på eget initiativ.

Tok saken i egne hender
- Jeg har ikke noe med selve festivalen å gjøre, da jeg bare er en vanlig lærer i Kristiansand. Men festivalen er veldig populær, og viktig for folk. Da jeg fikk melding om at det manglet 200 000 kroner, følte jeg at noe måtte gjøres, sier Harald Eikeland.

Han startet derfor en Facebook-gruppe, der det ble invitert rundt 3000 personer. Han forteller om hvordan dette skulle gjennomføres.

- Facebook-aksjonen skulle samle inn 200-lapper fra folk. Målet var å samle inn 200 kroner fra 1000 forskjellige personer, og dermed samle inn 200 000 kroner, sier Eikeland.

Vellykket aksjon

Harald Eikeland hadde ikke forventet den gode mottakelsen Facebook-aksjonen fikk.

- Det tok av, og det var mange som ønsket å støtte med penger. Heldigvis fikk vi inn nok penger til at det blir festival også i år. Jeg er veldig opptatt av at folk må jobbe for ting de ønsker å gjennomføre, sier en stolt Eikeland.

Det at aksjonen ble en suksess, var til stor glede for festivalleder Svein Inge Olsen.

- Jeg har sett at folk engasjerer seg og at denne festivalen betyr mye for folk. Vi trenger fremdeles penger, men vi er nå over den krisen som var tidligere. Vi har nok penger til at den blir gjennomført i år, forteller Olsen fornøyd.

Aksjonen fikk inn 50 000 kroner fra Facebook-aksjonen og enkelte andre aksjoner, i tillegg til støtte fra diverse foretak, blant annet 100 000 kroner fra Fritt Ord.

Viktig festival
- Protestfestivalen betyr mye. Den utfordrer det politisk korrekte, som er veldig dominerene i dagens samfunn. Den er mot likgyldighet, forklarer Svein Inge Olsen.

Mina Hadjian har tidligere kommet med uttalelser om Protestfestivalen, noe festivallederen satte pris på.

- Jeg likte godt det Mina Hadjian uttalte, med at dette er en festival med total frihet der alle slipper til, sier lederen for festivalen, Svein Inge Olsen.