Sørnett

"Hollywood"- Serieanmeldelse

Foto: NETFLIX

Foto: NETFLIX

Underholdende serie fra Gamle-Hollywood under den amerikanske drømmen. 

Publisert:

Ryan Murphy og Ian Brennan har laget en kort serie, bestående av syv episoder i 45-minutters-format, med mange både kjente og ukjente navn fra Hollywood. Det er satt i tiden etter 2. Verdenskrig og få år etter at filmer som “Tatt av vinden” og “Trollmannen fra Oz” har tatt verden med storm. 

Vi følger mange ulike skjebner gjennom serien, der så og si alle karakterene er basert på og inspirert av ekte personer som hadde flyttet til Hollywood for å teste lykken. Mange av livene til disse endte derimot ulykkelig.  Serieskaperne har uttalt seg om at de ønsket å gi disse uheldige menneskene en lykkelig slutt og det er en parallell historie i selve serien, da filmatiseringen “alle” ønsker en rolle i omhandler en ulykkelig skuespillerinne som endte livet sitt ved å hoppe fra Hollywood-skiltet. 

Skuespilleren Jack Castello(spilt av David Corenset), kommer hjem fra krigen og flytter med sin gravide kone til Hollywood for å jage drømmen om å bli stor skuespiller. Langs veien møter han både på utfordringer og interessante karakterer, som alle i seg selv hadde fortjent en hovedrolle i serien. Alle karakterene har sitt å stri med, i likhet med de de fleste karakterene er basert på hadde i virkelig liv. 

[img208953_2LM]

Den skruppelløse stjerneagenten Henry Wilson(Spilt av Jim Parsons, kjent fra Big Bang Theory) var homofil, både i serien og i virkeligheten, men grunnet tiden han levde i og fordommene mot slikt var dette en livsstil han prøvde å holde skjult, selv om det var noe “hele” Hollywood visste. Skuespiller Rock Hudson(spilt av Jake Picking), en “pikenes Jens” i utseende, var klient hos Wilson, var og “kjent” for sine besøk til homsebarer og bordell for menn. Dette var en tid det var vanskelig å afro-amerikansk og homofil. Episodene tar for seg både rasisme og diskriminering av homofili og vi får et nært bilde av hvordan dette opplevdes midtveis på 1900-tallet. 

Vi blir tatt med på en glamorøs og glitrende reise, men får og se den mørke baksiden. Filmatiseringen i serien om jenta på Hollywood-skiltet sin slutt endres i takt med seriens karakterer, noe som gir det en god flyt. Serien følger alle individenes jag etter suksess, berømmelse og lykke. . Noen triste scener er det, men alt i alt er serien feel-good og lettbeint og de kunstneriske frihetene serieskaperne har tatt faller for det meste i god jord.