Sørnett

Rehabiliteringen blir bedre

(Fengselsleder Harald Tønnesen i Kristiansand fengsel.)

(Fengselsleder Harald Tønnesen i Kristiansand fengsel.)

Tidligere i dag ble det bestemt at det skal bygges nye fengsler i Mandal og Froland kommune. Dette er gode nyheter for Kristiansand fengsel, som da får muligheten til å gi sine innsatte et bedre tilbud.

Publisert:

- Kristiansand fengsel er et takfengsel, og mulighetene til de innsatte blir ikke optimalt siden det er vanskelig å tilby muligheter som verksted og generelle opplæringsplasser, forteller fengselsleder Harald Tønnesen bare timer etter at det ble bekreftet at Froland og Mandal var kommunene som skulle få de nye fengsels byggene.

Han mener også at de innsatte vil få stor glede over de nye lokalene.

- Nå som det blir bygget nye fengsler i både Mandal og Froland får de innsatte et bedre og større tilbud når dette står ferdigstilt.

At dette vil påvirke de innsatte i Kristiansand fengsel på en positiv måte er ikke Tønnesen i tvil om.

- Nye fengselsplasser er noe vi har kjempet for i mange år, og vi gleder oss på vegne av begge Agder fylkene som har blitt prioritert. Dette vil påvirke Kristiansand og ikke minst de innsatte positivt, nå som de blir overført til bedre lokaler og takfengselet i Kristiansand blir lagt ned.

Det er fremdeles tidlig i prosessen, men det første de innsatte vil merke er at tilbudet blir utvidet. Nye lokaler og bedre rehabiliteringsmuligheter er hva som kan ventes.