Sørnett

Rekordinteresse på tross av dopingavsløringer

Interessen for landeveissykling er større enn noen gang på Sørlandet.(Illustrasjonsbilde)

Interessen for landeveissykling er større enn noen gang på Sørlandet.(Illustrasjonsbilde)

Sportssjef i Kristiansand Cykleklubb, Christian Wiig Bøen er klar på at de til stadig oppdukende dopingsakene ikke har negativ effekt på interessen for sporten på Sørlandet.

Publisert:

- Folk blir bare mer og mer interessert i sykkel og aldri har pågangen til klubbene vært større,  sier sportssjef i Kristiansand Cykelklubb, Christian Wiig Bøen.

Gode holdninger

Wiig Bøen forteller at holdningen til de unge håpefulle syklistene som starter i klubben er upåklagelig. Det skader selvfølgelig ikke for rekruteringen at den regjerende verdensmester i sykkel er Thor Hushovd fra Grimstad.

Det at norske profiler som Edvald Boasson Hagen, Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen alltid har vært kjent for sine gode holdninger, og sin sterke motstand mot doping, er nok også en grunn til at det er sykkelglede og gode prestasjoner som er samtaleemne og ikke temaer som doping 

Nulltoleranse

Wiig Bøen har aldri oppfattet doping som noe utbredt tema i sykkelmiljøet. Det kommer bare opp til overflaten når vi får besøk av Anti-Doping Norge for foredrag eller tester.

Han sier at det er nulltoleranse for doping i det norske sykkelmiljøet, og det er veldig postivt at de internationelle dopingsakene ikke påvirker interessen her hjemme.

Norge er blitt litt immun mot all den negative omtalen rundt alle dopingsakene i Sør-Europa. Wiig Bøen tror mye av dette kommer av den stillingen de norske sykkelproffene har tatt mot doping.