Sørnett

Rekordpåmelding til Cameron cup

Her skal det spilles mange kamper neste helg. Foto: Tor Henrik Stensland

Her skal det spilles mange kamper neste helg. Foto: Tor Henrik Stensland

Turneringsleder gleder seg veldig til neste helg.

Publisert:

Cameron Cup arrangeres for 22. gang i Vågsbygd neste helg. Turneringen har utviklet seg sakte, men sikkert i løpet av alle disse årene. I år er det påmeldt 222 lag, som er ny rekord for cupen.

- Vi er veldig fornøyde med antall påmeldte lag, sier turneringsleder Odd Ivar Hjetland.

Turneringen er for 13-åringer og oppover. I gutteklassen blir det hard konkurranse.

- Der stiller de aller beste aldersbestemte lagene i landet, fortsetter Hjetland.

Under årets turnering regner arrangørene med at det vil være rundt 3000 involverte, alt fra spillere til kioskvakter. Det vil også være overnatting på diverse skoler, og turneringen vil ha Vågsbygd som sentrum, selv om noen må sove andre steder. Det vil også bli spilt noen kamper på Lund, for de eldre lagene. Dugnadsånden er det viktigste for at denne turneringen skal bli en suksess, og det er lagt ned mange timer arbeid på forhånd.

- Vi er ti stykker som har jobbet aktivt med cupen i et år nå. Vi har hatt møter omtrent en gang i måneden. Det er også over 300 personer som har meldt seg til dugnad, noe vi setter veldig stor pris på, og som er helt nødvendig.

Lagene som stiller i cupen kommer fra hele landet, men naturligvis er lagene rundt Kristiansand best representert.

- Av de 222 lagene som er påmeldt er det rundt hundre lokale lag som stiller. Uten om disse så kommer lagene fra hele landet. Oppegård møter mannsterkt med over 200 deltakere, sier Hjetland.

Selv om det er en turnering, så er det ikke det sportslige som er i sentrum for arrangørene. Fokuset ligger på at turnering skal gå fint for seg, og at alle skal ha det best mulig

- Vi er opptatt av gjennomføring og at arrangementet går bra, og at kampene går som det skal. Det sportslige er nok viktigere for andre lag, men vi tenker ikke så mye på det, avslutter turneringslederen.