Sørnett

Renstrøm uten kvalifiserende hopp

Margrete Renstrøm hadde ikke mye å juble for etter stevnet i Wien i går. Med fire døde forsøk og et bestehopp på 5.94 har hun en del å gå på.

Publisert:

 - Vi var optimistiske, men i dag gikk det ikke bra. Landingen var elendig, sier lengdehopper Margrethe Renstrøms mamma og trener, Reidun Renstrøm til fvn.no

Det første gjeldende lengdehopp innendørs i år endte på 5.94 for Renstrøm i østerriske Wien i går. Det var også det lengste av seks hopp, der fire var døde.

Renstrøm har slitt med en skade i sitt høyre kne. Renstrøms kne har blitt så mye bedre at hun for første gang ønsket å satse på innendørssesongen, for så å være med i konkurransen om en plass i innendørs-EM i Paris i mars. EM-kravet er 6.35m.

   Hun har imidlertidig byttet satsfot for og ikke overbelaste kneet. Det betyr at hun forsøker å nå EM-kravet på 6,35 med et uvant venstreben.

- Spenst og hurtighet ser bra ut, men vi så i dag at hun sliter med teknikken på venstrebeinet. Det kan bli vanskelig å nå EM-kravet med feil bein, sier Reidun Renstrøm.

Selv om hun ikke innfridde kravet i wien har hun bestemt seg for å stille i den Nordiske landskampen i Tammerfors på Lørdag.

- Jeg har bestemt meg for å gi meg én sjanse til. Det er litt lite å bare prøve en gang når jeg ikke har hoppet med venstre før, sier Renstrøm til fvn.no.  Jeg har hoppet ganske mye lengre på trening enn jeg gjorde i Wien, konkurransesituasjonen gjør meg stresset og usikker. Når jeg hopper med høyre er det motsatt. Da hopper jeg lenger i konkurranse enn på trening, sier Renstrøm 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand