Sørnett

Renstrøm uten kvalifiserende hopp

Margrete Renstrøm hadde ikke mye å juble for etter stevnet i Wien i går. Med fire døde forsøk og et bestehopp på 5.94 har hun en del å gå på.

Publisert:

 - Vi var optimistiske, men i dag gikk det ikke bra. Landingen var elendig, sier lengdehopper Margrethe Renstrøms mamma og trener, Reidun Renstrøm til fvn.no

Det første gjeldende lengdehopp innendørs i år endte på 5.94 for Renstrøm i østerriske Wien i går. Det var også det lengste av seks hopp, der fire var døde.

Renstrøm har slitt med en skade i sitt høyre kne. Renstrøms kne har blitt så mye bedre at hun for første gang ønsket å satse på innendørssesongen, for så å være med i konkurransen om en plass i innendørs-EM i Paris i mars. EM-kravet er 6.35m.

   Hun har imidlertidig byttet satsfot for og ikke overbelaste kneet. Det betyr at hun forsøker å nå EM-kravet på 6,35 med et uvant venstreben.

- Spenst og hurtighet ser bra ut, men vi så i dag at hun sliter med teknikken på venstrebeinet. Det kan bli vanskelig å nå EM-kravet med feil bein, sier Reidun Renstrøm.

Selv om hun ikke innfridde kravet i wien har hun bestemt seg for å stille i den Nordiske landskampen i Tammerfors på Lørdag.

- Jeg har bestemt meg for å gi meg én sjanse til. Det er litt lite å bare prøve en gang når jeg ikke har hoppet med venstre før, sier Renstrøm til fvn.no.  Jeg har hoppet ganske mye lengre på trening enn jeg gjorde i Wien, konkurransesituasjonen gjør meg stresset og usikker. Når jeg hopper med høyre er det motsatt. Da hopper jeg lenger i konkurranse enn på trening, sier Renstrøm