Sørnett

Rumensk ektepar tiltalt for smugling og salg av 1000 narkotiske piller

Et ektepar med tilknytning til tigger-miljøet på Sørlandet tiltalt for smugling og salg av narkotiske stoffer, stod for retten tirsdag 30. januar.

Publisert:

En emosjonell mann stod overfor retten tirsdag morgen og erklærte seg skyldig i salg av 300 tabletter med det narkotiske virkestoffet Klonazepam. Hans kone, som stod tiltalt for både smugling av minst 1000 tabletter via ferja fra Danmark og salg av disse tablettene, erklærte kun skyld for salg. Kvinnen har tidligere tilstått smugling av mer enn 1000 tabletter i politiavhør.

Politibetjenten som var med på etterforskningen og pågripelsen av ekteparet, gav en vitneforklaring i retten hvor han presenterte bevis både i form av bilder og video. Bevisene viste salget av tre glass, som tilsvarte 300 tabletter med det narkotiske virkestoffet Klonazepam. Siden betalingen som mannen tok seg av, og overtakelsen av det narkotiske stoffet som damen hadde ansvar for, foregikk separat, gjorde det saken litt vanskeligere for politiet, sa politibetjenten. På grunn av at salget var så godt organisert og godt tenkt gjennom, mente politibetjenten at det viser samarbeid for salg av disse tablettene mellom ekteparet. Han viste også til mannen tidligere dom fra 2013 for salg av narkotiske stoffer. Da ble han utvist og fikk innreiseforbud i to år.

Uenighet mellom aktor og forsvarerne

Med dette og mannens historie som bakgrunn, mente aktor Johan Martin Kile at straffen burde være lik for ekteparet. Han foreslo seks måneder fengselstraff for begge to, innkreving av pengene som ble tjent på tablettene og dekning av saksomkostninger.

Mannens forsvarer Fredrik Schøne Brodwall presiserte derimot at de tiltalte skulle vurderes hver for seg og ikke sammen, og at politiet hadde konkret bevis for salg av kun 300 tabletter, og ikke 1000. Dette var noe han mente retten måtte ta hensyn til og derfor gi en riktig straff. Brodwall foreslår tre måneders fengsel, utvisning fra Norge, men at ekteparet slipper saksomkostninger på grunn av fattigdom. Forsvarer Maria Kaiser mente også at seks måneder var for strengt og at de burde få en tilståelsesrabatt.

Dommen faller førstkommende mandag.