Sørnett

Russisk ballettfremføring av "Romeo og Julie"

Pavel Elkin gleder seg til å opptre i Kristiansand i kveld med sine dansere fra Tchaikovsky ballett.

Pavel Elkin gleder seg til å opptre i Kristiansand i kveld med sine dansere fra Tchaikovsky ballett.

Onsdag kveld fremfører ballettdansere fra St. Petersburg berømte «Romeo og Julie» i Kilden.

Publisert:

- Vi har prøvd å komme til Kristiansand i to år, men det har alltid kollidert med noe annet. Tidligere har vi spilt i Tromsø, Alta, Molde, Haugesund og Drammen. Vi har vært i hele Norge og endelig er vi i Kristiansand. Det gleder meg veldig, sier Pavel Elkin, sjefen ved Tsjajkovskij ballett, og smiler høflig.

Sammen med sitt mannskap holder han på å forberede kveldens forestilling i Kilden, mens ballettdanserne er hjemme på hotellet og hviler. Teppene som henger i teateret er helt ordinære.

- Jeg var i Verona og tok et bilde som jeg ga videre til noen som sydde opp teppene. Det er klassiske, nydelig broderte tepper, sier Elkin og smiler.

- Bedre enn DiCaprio

Elkin har med seg over 30 ballettdansere til Kristiansand.

- Vi er som en familie. Vi bruker veldig mye tid sammen, over 60 prosent av livene våres har jeg regnet på, forteller Elkin.

Han lover at sine teaterdansere innehar et høyt nivå.

- Vår Romeo og Julie er to unge, men meget dyktige ballettdansere. Vår Romeo er bedre enn Leonardo DiCapiro, mener Elkin og ler før han finner den seriøse tonen igjen.

- St. Petersburg har noen av de beste ballettakademiene i verden.  Likevel er ballet fint å ha som en hobby for folk flest, men ikke som en jobb. Det er utrolig hardt og veldig vanskelig, sier Elkin, som mener at det beste med ballett er alle følelsene.

- Etter en forestilling kan jeg gå rundt og juble i to timer. Etter hver forestilling får jeg frem en ny følelse i meg. Jeg er som et barn, det er helt fantastisk.

[img134000_2LM]

Egen versjon av «Romeo og Julie»

Når teppene går ned onsdag kveld og William Shakespeares klassiske fortelling skal fremføres, er det med en egen vri av «Romeo og Julie».

- Vi bruker mye originalmusikk, men også noe komponert fra Pjotr Tsjajkovskij som levde på 1800-tallet. Vi er de eneste vi vet om som fremfører Romeo og Julie med slik ballett-teater, sier russeren, som også lover at folk vil kjenne seg igjen i de klassiske scenene fra kjærlighetstragedien.

- I tillegg blir det litt sirkus med høye hopp og store bevegelser. Jeg gleder meg veldig til i kveld. Det går ikke an å beskrive hvordan det er å se på det. Det må oppleves, det sier mer enn tusen ord.

Elkin forteller at deres forestillinger er godt besøkt i hjemlandet.

- Etter fremføringen i kveld, skal vi videre å opptre i Russland. I løpet av sommeren hadde vi over en million tilskuere i St. Petersburg. Vi fylte opp forestillingene hver kveld med tilskuere fra USA, Brasil og hvor enn det måtte være, påstår han.

Skryter av Norge

Gjengen som har fremført ballet-teater av Romeo og Julie i over et år nå trives i Norge.

- Dere er vennlige og veldig disiplinerte. Sier man klokken 11 her, mener man klokken 11. I Russland kommer man ikke før klokken 12 da. Dere har også et fantastisk vakkert land med mye fin natur og mennesker som er varme og snille, sier Elkin og drar frem et eksempel.

- En gang i Tromsø bodde vi 500 meter fra scenen og skulle bare gå dit. Vi brukte 50 minutter fordi folk stoppet oss og pratet. Det var hyggelig.

Elkin ønsker å bryte noen av fordommene de opplever mot russere når de er på tur.

- Vi er ikke slik vi ofte blir fremstilt i avisa og på TV. Vi drikker ikke bare vodka eller går rundt med våpen. Det er tull og ikke sant. Vi ønsker ikke noe krig. Vi er vennlige folk og vi prøver å vise det gjennom turene og forestillingene våre, sier Elkin.