Sørnett

Sammenligner FrP med et realityshow

Vidar Kleppe latterliggjør Frp i Aust-Agder. FOTO: Demokratene.

Vidar Kleppe latterliggjør Frp i Aust-Agder. FOTO: Demokratene.

Den tidligere Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Vidar Kleppe kaller striden i Aust-Agder Frp for et politisk Big Brother- spill.

Publisert:

To medlemmer er allerede ekskludert fra Frp i Aust-Agder og nå ønsker grupperinger i partiet at hele 15 medlemmer til, kastes ut. Tirsdag neste uke blir det ekstraordinært fylkesstyremøte om saken.

 

Som Big Brother

Vidar Kleppe ble selv ekskludert fra partiet i 2001 og synes det hele er et politisk, selvdestruktivt spill.

–      Dette minner meg om realityprogrammet Big Brother som gikk på tv for en del år siden, der deltakerne skulle stemme hverandre ut, humrer «eksklusjonsveteran» Vidar Klepp. I forkant av at han i 2002 stiftet partiet Demokratene ble han kastet ut av FrP etter å ha kalt Carl I. Hagen for «edderkopp». Kleppe er nå politisk nestleder i Demokratene.

[img155146_2RS]

 

Partivenner blir fiender

Videre mener han at partiet går i mot sitt eget slagord «For folk flest».

–      Hadde de bare vært politiske motstandere hadde det vært et lite problem, men de som nå kjemper mot hverandre er jo i samme parti. Frp sier jo at de er åpne for mange ulike meninger og at de er partiet for folk flest, men dette er jo et bevis på det motsatte, sier Vidar Kleppe.

 

Helt vilt

Fylkesstyremedlem Odd Gunnar Tveit i FrP i Aust-Agder er blant dem som nå er foreslått ekskludert.

–      Hva er din kommentar til at det som skjer i Aust-Agder FrP er en Big Brother-prosess?

–      Det er ikke helt feil å kalle det som skjer for nettopp det, ler Odd Gunnar Tveit, som sier at det som nå skjer i fylkespartiet rett og slett er for vilt.

 

Blir jeg ekskludert?

Selv venter han på beskjed om han får beholde sitt partimedlemskap.

–      Jeg er slett ikke fornøyd med det som skjer i Aust-Agder FrP for tiden. Nå får jeg vente på avgjørelsen på om jeg kastes ut.

–      Hva tror du selv?

–      Hvis man ønsker å ekskludere medlemmer, inkludert meg, er det sikkert mulig. I likhet med det fleste andre har også jeg gjort feil, sier Odd Gunnar Tveit, som i tillegg til å være medlem av fylkesstyret også er kommunestyremedlem i hjemkommunen Birkenes.