Sørnett

Start starter pub

Sveinung Heddig- Valvik ser frem til åpningen av den nye puben.
 Foto: Celine Røyrvik

Sveinung Heddig- Valvik ser frem til åpningen av den nye puben. Foto: Celine Røyrvik

Nå utvider Start pubtilbudet under sine hjemmekamper. Jens Nicolai Langfeldt fra Tigerberget gleder seg over at de nå får et sted de kan samles. Onsdag fikk Start innvilget søknaden sin om å drive puben “Start en pub”.

Publisert:

Sist oppdatert: 05.05.2023 kl 12:11

-Endelig blir det et skikkelig samlingssted der vi kan prate fotball sier Jens Nicolai Langfeldt.

Pubtilbud utvides

GRØNT: Start-spillerne mener dette gresset er landets beste. FOTO: Øivind Eskedal

GRØNT: Start-spillerne mener dette gresset er landets beste. FOTO: Øivind Eskedal

Til sin siste hjemmekamp i november i fjor startet idrettsklubben Start opp en pub på sparebanken sør-arena med navnet “start en pøbb”. Dette viste seg å gi mersmak. Nå ønsker de å utvide tilbudet.

Kommersiell leder Sveinung Hedding- Valvik og salgssjef Kristian Westgaard i Start smilte bredt i formannskapssalen da de fikk innvilget søknaden sin om å drive “start en pub” før og etter hjemmekamper.

Jeg tror dette vil være en viktig møteplass for mange.
-Vi ser at ca 15% av de som kommer på kamp kommer alene, så jeg tror at dette vil være med på å skape et stort fellesskap for mange. Folk kommer her med én felles interesse, fotball forteller Sveinung.

Ida Grødum (høyre) var selv til stede under høstens hjemmekamp og opplevde dette som noe positivt som vil være med å bidra til en sosial møteplass for startsupportere.
Det vil være med på å trekke folk til stadion, skape engasjement og samhold. Fra min bakgrunn fra utelivsbransjen syns jeg arrangørene gjorde en strålende jobb, og jeg heier på initiativet, og heia Start sier hun.

Folkefest for hele familien

Krf, MDG, og AP var negative til forslaget.

Under debatten onsdagsformiddag understrekte KRF at dette handler om hva de ønsker at idrettsarenaen skal være - et koselig sted for barn og unge.
- Vi ønsker at idretten, spesielt fotball og start som er noe av det større vi har her på Sørlandet skal være for hele familien. Da vil å tilrettelegge for mer alkohol påvirke det negativt. Det fører til flere berusede voksne på kamp.
MDG og AP stilte seg også skeptiske og nedstemte derfor initiativet.

- Håper å være klar til søndag

Nede på sør-arena er det full aktivitet disse dager. En gruppe ivrige frivillig jobber på spreng for å få åpnet puben i tide til Start sin hjemmekamp som de spiller mot Hødd nå på søndag.

- Startsupporterne har lenge hatt et ønske om å få oppfylt en etterlengtet drøm- å ha en pub på sør-arena. Endelig skjer det.
Sveinung understreker hvor viktig supporternes engasjement er for klubben, og hvordan det har vært en drivkraft for å realisere drømmen om en pub på Sør-arena.

-Start har alltid hatt en trofast supporter base som har støttet klubben gjennom tykt og tynt. Vi ser at mange av de samme kommer igjen, de er mye på grunn av de at vi kan finansiere dette sier Valvik.