Sørnett

Semesterprosjekt: Ønsker at sporten skal nå ut til barn med fysiske hindringer

Håkon Dversnes synes det er veldig inspirerende å være EL-bandy trener. (Foto:Svein Kristian Larsen)

Håkon Dversnes synes det er veldig inspirerende å være EL-bandy trener. (Foto:Svein Kristian Larsen)

Vågsbygd EL-bandyklubb har 7 aktive barn og unge som bedriver med sporten. Alle de aktive er engasjert i sporten, men i bakgrunnen sliter klubben med å rekruttere spillere.

Publisert:

 

[slideshow id=481]

 

I tillegg til at det er et nytt styre i Vågsbygd innebandyklubb, så har Vågsbygd EL-bandyklubb en trener som ikke har vært i klubben så lenge.

Håkon Dversnes har jobbet der bare et halvannet år og synes jobben er veldig inspirerende.

- Jeg er veldig inspirert, og synes det er veldig artig å se barn som har ekstra utfordringer i hverdagen utfolde seg på idrettsarenaene, forteller Dversnes .

Når noen trener en EL - bandyklubb byr det på utfordringer, som det å trene barn og unge i en idrett de ikke kan utøve selv. EL - bandy skiller seg derfor veldig ut i forhold til andre sporter hvor treneren som regel har vært aktiv selv.

- Det som er utfordrende er at vi ikke kan vise øvelser praktisk, men samtidig er mye av utfordringene lagspillet og engasjementet. Vi som trener de forskjellige klubbene utveksler erfaringer og snakker med hverandre. Siden vi er en ung klubb så er det lettere å hente ideer og tanker fra andre med mer erfaring, sier Dversnes

En god sesong

I klubben er de ikke så mange, men hva har vel det å si når idrettsgleden og engasjementet er tilstede. Sesongen er over og trener Håkon Dversnes er godt fornøyd med hva de har utført og er spesielt imponert over utviklingen til de unge.

- Sesongen har gått bra, og de utvikler seg veldig. Blant annet har lagspillet kommet seg betraktelig de siste årene, forteller en godt fornøyd trener.

Under sesongen er det også en del turneringer som spilles rundt omkring i landet, men siden hver spiller må ha egen bil er det ikke like enkelt å komme seg på turnering.

- Vi har bare kapasitet til å delta på tre turneringer i løpet av året. Siden alle må kjøre sin egen bil på grunn av at alle har med kjelken og rullestolen sin. Turnering på steder som Trondheim blir derfor ikke aktuelt.

Rekrutteringsproblemer

EL-bandy er ingen stor idrett, og er avhengig av å nå ut til barn og unge med fysiske hindre. Derfor trengs det hjelp til å gjøre idretten kjent i dette miljøet som er veldig lite.

- Rekrutteringen går dårlig. Vi trenger hjelp med å få idretten kjent i de små miljøene som kan drive med den. Det hjelper også lite når  vi ikke har [faktaboks]ergoterapeuter og fysioterapeuter som ikke er godt nok kjent med sporten. Vi må bli bedre kjent i de miljøene hvor de aktive får behandling, slik at flere kan bli klar over sporten.

Selv om rekrutteringen ikke går så bra, har klubben et klart mål om at barn og unge skal oppleve idrettsglede.

- Hos oss er målet at de skal oppleve idrettsglede og det engasjementet i det å bedrive lagidrett, avslutter Dversnes.