Sørnett

- Ser ikke problemet

Leder i Vest-Agder Legeforening Anne Hjørdis Noraas Bendvold stiller seg utenforstående til at legene skaper problemer for apotekenes utnyttelse av e-resept.

Publisert:

- Jeg kan ikke forstå at det er legene som setter begrensinger når det kommer til innføringen av e-resept, sier Anne Hjørdis Noraas Bendvold, leder i Vest-Agder Legeforening.

Barnesykdommer

E-resept ble innført i Kristiansand 3. mai i år. Da Sørnett.no tidligere kontaktet apoteker i byen, var de fornøyde med det nye systemet. De mener det er legene som ikke gjør jobben sin godt nok og skaper startproblemer.

- Vi gjør akkurat den samme jobben som tidligere. Det er bare å krysse av mellom vanlig resept eller e-resept, forklarer Bendvold.

Hun mener det er viktig å huske at e-resept foreløpig er i startfasen, og at det derfor tar litt tid før alt er helt på plass.

Les også: - Det var på tide

- Når et nytt system innføres fører det med seg barnesykdommer. Leger har forskjellige datasystemer og løsninger, og for noen er det kanskje mer forandringer som må gjøres før alt fungerer, sier hun.

Stor tro på e-resept
Anne Hjørdis Noraas Bendvold er veldig positiv til e-resept.

- E-resept er kjempefint. Når det kommer helt opp å gå etter hvert blir det helt supert, sier hun.

I likhet med Kathrine Lauvrak og Kristine Hernes hos Boots Bandasjistapotek, trekker Bendvold fram at e-resept har gode fordeler for brukerne.

- Pasientene trenger verken å huske hva de skal ha, og de kan få medisiner ut der det passer dem. E-resept er et godt verktøy med mange fordeler. De jeg har snakket med av leger og pasienter er veldig fornøyd med det, konkluderer leder Anne Hjørdis Noraas Bendvold.