Sørnett

Sesongen for å ta Båtførerprøven er i gang

Båtførerprøven må man ha bestått for å kjøre denne. Foto: Ingar Sagedal Bie

Båtførerprøven må man ha bestått for å kjøre denne. Foto: Ingar Sagedal Bie

Båtførerprøven er populært å ta i månendene før sommeren, og man trenger ikke bruke lang tid på å ta den.

Publisert:

Det er mange som har lyst til å få tatt båtførerkurs før sommeren er i gang, så man kan reise ut på sjøen. Det er faktisk omlag 25 000 personer som går opp till eksamen i båtførerprøven hvert år opplyser Sjøfartsdirektoratet om. Båtførerprøven er 50 spørsmål man må svare på i løpet av 60 minutter, og man må ha riktig på minst 80 prosent av spørsmålene. Det er mulig å ta prøven når man har fylt 14 år, men båtførerbeviset kan man ikke få før man er 16 år.

Det er godt med konkurranse på firmaene som tilbyr båtførerkurs. Fredrik Varre er daglig leder i Wave Kompetanse, som er ett av firmaene som tilbyr båtførerkurs forteller at det variere mye på sesongen når folk kommer for å ta båførerkurs. Sesongen for å ta det er rundt mai, juni tider og da kan det være så mange som 25-30 stykker til dagen, mens utefor sesongtidene kan det være så lite som fire-fem stykker.

Mulig å bestå uten å øve

Han forteller videre at det er lurt å lese seg litt opp før man kommer og skal ta kurs, men det er også folk som kommer uten å ha lest seg opp i det hele tatt, og da har dem kanskje litt kunnskaper fra før av.

-Det skal være mulig å komme her å bestå prøven uten førkunnskaper og uten å ha lest deg  opp noe særlig, og skulle man ikke bestå første gangen så tilbyr vi gratis kurs frem til man består.

[img234914_2RS]

En av de som nettopp har bestått båtførerprøven er Endre Stokkeland, han forteller at han ikke øvde noe spesielt før han skulle ta prøven, men fikk såpass mye informasjon på kurset at det akkurat gikk fint.

-Jeg har prøvd å ta den en gang tidligere, men det var lenge siden så det var godt å endelig få den ettersom vi har skaffet båt til sommeren.