Sørnett

Siste sjans for skøyteis

Dag Andersson (t.v) og Bård Robson står på skøyter for første gang på Gimlekollen. Foto: Kamilla Skjørland

Dag Andersson (t.v) og Bård Robson står på skøyter for første gang på Gimlekollen. Foto: Kamilla Skjørland

Det har vært kaldt på Sørlandet de siste ukene, og det har resultert i et tjukt islag over flere vann i Kristiansand, blant annet Tretjønn. Flere skøyteentusiaster reiser ut til isen, og gleder seg over kulden. Men det kan være kortvarig – for nå meldes det plussgrader.

Publisert:

- Det tåler alltid noen dager. Når det blir pluss fem og ti grader, da blir det verre. Men det er jo veldig vanskelig å si om det vil være trygt. Det er i hvert fall ti centimeter is her nå, forteller Bård Robson.

Robson har stått på skøyter ved andre vann i Kristiansand-området, men det er første gang i dag at han står på Gimlekollen.

- På grunn av bomstasjonene så går jeg mest på Stampa. Jeg har sett folk har gått her og jeg vet at vannet fryser veldig lett.

Dag Andersson står også for første gang på skøyter på Gimlekollen, og er også veldig fornøyd.

- Så lenge folk ikke kaster så mye stein og sånt på isen. Det er litt farlig for oss som går litt fort på skøyter.

Begge to vil gjerne gå på skøyter på vannet ved senere anledninger, men er nøye på at det må være trygt før en legger ut på isen.

- Du må prøve å lage et hull, også måler du fra dag til dag. Så ser du hvor mye isen legger på seg. Da vet du hvor mange centimeter det er, forteller Andersson.

Robson kan likevel fortelle at de ikke har hatt en bakgrunnssjekk av glattisen før de dro ut i dag, men han stoler på observasjoner at isen er trygg.

- Jeg har kjørt buss forbi vannet og sett mange som har gått over her. Jeg har også gått på andre vann der jeg har hogd et hull med øks, også har det frosset dagen etterpå.

Yr melder at temperaturene vil stige de neste dagene.

[img175127_2LM]