Sørnett

Skattejakt hos gjenbruksbutikker

Kari Korsvik Johannesen ved NMS Gjenbrukt i Sørlandsparken er fornøyd med besøkende som er på jakt etter gjenbrukssaker. Foto Richard Julius Piepenhagen

Kari Korsvik Johannesen ved NMS Gjenbrukt i Sørlandsparken er fornøyd med besøkende som er på jakt etter gjenbrukssaker. Foto Richard Julius Piepenhagen

Interessen for gamle og brukte ting har kommet mer i fokus. Styrelederen i NMS Gjenbruksbutikk ved Sørlandssenteret har også merket en oppgang.

Publisert:

 

- Jeg tror gjenbruksmiljøet er veldig bra i Kristiansand og jeg ser at folk begynner å bruke gjenbruksbutikker og ikke bare kjøper nytt, forteller styrelederen ved NMS Gjenbruk Kari Korsvik Johannesen.

Flere unge kjøper brukt

Selv om gjenbruksbutikken på Sørlandssenteret kjører og henter hjemme hos folk en gang i uka, kommer det personer hver dag i alle aldergrupper med både glass, porselen, senger eller kommoder. At også de unge har funnet gleden ved gjenbruk, synes styrelederen er helt fantastisk.

- Det er helt fantastisk at også unge mennesker begynner å interessere seg for retro og brukte ting. I tillegg kommer også mange som vil male eller pusse opp ting, mener Kari Korsvik Johannesen.

[img144456_2RM]

En av misjonsgjenbruksbutikkene til NMS ligger ved Sørlandssenteret i Kristiansand.

- Pengene går til å sende ut misjonærer, skoler og kanskje til å skaffe vann. Hovedkontoret ligger i Stavanger, så alle pengene blir sendt dit, sier Kari Korsvik Johannesen.

- Er det noen ting dere kanskje ikke hadde trodd ville bli solgt så fort?

- Vi hadde blant annet ett lite mokkaservice med gull inn i fra Porsgrunn til seks personer som ble solgt før det kom på bordet i butikken, avslutter styrelederen Kari Korsvik Johannesen.

[img144456_3RM]

Glad for mindre sløsing

Leder for Miljøpartiet De Grønne i Kristiansand, Morten Tønnesen, mener også at det er bra med gjenbruksbutikker i Kristiansand og innrømmer at han i blant handler der selv.

- Det hender i blant at jeg går på utkikk etter noe på disse butikkene, forteller Morten Tønnessen.

 Miljøpartiet De Grønne i Kristiansand er også veldig positive til gjenbruksbutikker, ifølge partilederen.

- Det ser vi positivt på. Klær er et eksempel på et produkt som har vokst mye og blitt billigere de siste 10-20 årene. Ofte kaster folk klær som de nesten ikke har brukt og der er det en enorm sløsing med ressursene. Det å bruke gode klær lenge, eller kjøpe brukte klær hjelper også mot miljøproblemer og kan i enkelte tilfeller støtter det sosiale aspektet eller en god sak, avslutter Morten Tønnessen.

Bli med når Sørnett radio besøker NMS Gjenbruk: