Sørnett

Skeptisk til Start-Jerv-samarbeid

Tidligere i år møttes Start og Jerv i NM, nå kan det bli et samarbeid. (Foto: Guro Varberg Eriksen).

Tidligere i år møttes Start og Jerv i NM, nå kan det bli et samarbeid. (Foto: Guro Varberg Eriksen).

Tidligere trener Svein Hansen i Mandalskameratene har liten tro på samarbeid mellom Start og Jerv.

Publisert:

- Da vi skulle samarbeide med Start, oppfattet de seg som "storebror" på Sørlandet. Vi hadde et tettere samarbeid med Viking den gang enn det vi hadde med Start, sier Svein Hansen.

Han var trener i Mandalskameratene (MK) sist laget befant seg i 1. divisjon fra 2006-2007. I 2007 gikk han over i rollen som sportslig leder i klubben.

I helgen ble det klart at Jerv spiller i 1. divisjon neste sesong, samtidig som  Start så godt som har sikret plassen i eliteserien. Hansen kan se både positive og negative sider ved et  eventuelt samarbeid mellom Start og Jerv.

Hansen påpeker at Start da gjerne plukket opp mindre lags beste spillere.

- Start hadde en tendens til å hente de beste spillerne hos de mindre klubbene, og ikke sende spillere tilbake, sier Hansen til Sørnett.no.

Må få noe igjen

Hansen kan se både positive og negative sider ved et potensielt samarbeid, men oppfordrer klubbene til å gå i samtaler.

- Det kommer jo litt an på Jervs ambisjoner. For å etablere seg i 1 divisjon er de avhengige av å beholde sine beste spillere. De burde kanskje gå i samtaler, men Start må huske at den minste klubben også må få noe igjen.

Hansen forteller at klubben ikke hadde noe særlig samarbeid med Start den gangen de var oppe i 1 divisjon.

- De tre første årene var vi konkurrenter i samme divisjon, mens det eller ikke var mye samarbeid de neste årene. Det eneste var at det gikk over et par spillere fra Start til Mandalskameratene i 2008.

Avdramatiserer

Styreformann i Jerv, Per Gunnar Topland vil ikke legge for mye i Hansens uttalelser. Allerede i år har klubbene hatt et godt samarbeid.

- Dette er lenge siden, så det legger jeg ikke for mye vekt på. Vi har hatt et godt samarbeid med Start i hele år. Vi har blant annet et par spillere som trener med Start flere ganger i uka, sier han.

Når et formelt samarbeid vil finne sted er det for tidlig å si noe om. Premissene er enda ikke klare.

- Jeg kan ikke uttale meg om premissene rundt samarbeidet. Vi skal i nærmeste fremtid ha et uformelt møte med Start, hvor vi skal diskutere dette.

Flere i Jerv har en fortid i Start, blant annet hovedtrener Steinar Pedersen. Dette kan ha en positiv innvirkning på et eventuelt samarbeid.

- Det er ingen ulempe for et eventuelt samarbeid at Steinar Pedersen og flere i klubben har en fortid i Start, forteller Topland.

Dialogen i gang

I Start  bekrefter trener Mons Ivar Mjelde at dialogen om et samarbeid med den kommende 1 divisjonsklubben fra Grimstad allerede nå er i gang.

- Ja, dialogen er allerede i gang, så det burde ikke bli vanskelig, sier Mjelde.

Mjelde mener det er positivt for fotballen i sør at Jerv neste sesong skal spille i 1. divisjon.

- At Jerv rykker opp vil ha en positiv innvirkning på oss i Start, men også for hele sørlandsfotballen. Det betyr ikke så mye for meg om det er Jerv, Vindbjart eller Fløy som rykker opp, men det er viktig å få et lag i 1. divisjon. Vi har ikke hatt et lag i 1. divisjon på mange år. Dette blir viktig med tanke på rekruttering av nye eliteseriespillere til Start.

Blander seg ikke inn

Talent og spillerutvikler i Agder fotballkrets og tidligere Start-spiller, Atle Roar Håland, sier det er opp til klubbene å bli enig om et samarbeid.

- Vi som krets blander oss ikke inn i et eventuelt samarbeid mellom Start og Jerv. Klubbene må selv finne ut av hva de har lyst til å samarbeide om.

Hør Mjelde snakke om viktigheten av å få et førstedivisjonslag på Sørlandet her.

[youtube]http://youtu.be/0P9j5BXZV2U[/youtube]