Sørnett

Slik blir den nye bilhverdagen

Dagfinn Berg, daglig leder ved Sørlandets Bilsenter AS. Foto: Esben S. Aasen.

Dagfinn Berg, daglig leder ved Sørlandets Bilsenter AS. Foto: Esben S. Aasen.

Dagfinn Berg, daglig leder ved Sørlandets Bilsenter AS, er positiv til forslaget om at omregistreringsavgiften skal reduseres i 2013.

Publisert:

I Statsbudsjettet 2013 er det forslag om at omregisteringsavgiften skal reduseres med 12 %, lavere avgifter på ladbare hybridbiler, høyere avgifter på biler med høyt CO2-utslipp og vrakpanten vil få en økning på 500 kr og dermed stige til 2500 kroner. Dagfinn Berg er daglig leder på Sørlandets Bilsenter AS og han mener at det er på tide at omregisteringsavgiften reduseres.

- Omregistreringsavgiften har vært urimelig høy, så det er strengt tatt på tide med en redusering. Det vil riktig nok ikke bli store forskjellen fra i dag, men det er et skritt i riktig retning ihvertfall, sier han.

Til tross for at det skjer endringer i avgiftene, tror ikke Berg at den gjennomsnittlige bilføreren vil legge så stor merke til det.

- Noen avgifter økes og andre avgifter reduseres, men forskjellene fra i dag vil være såpass liten at det ikke vil legges noe særlig merke til, påpeker Berg.

I Statsbudsjettet står det at biler med høyt utslipp av CO2 og NOx vil få økt avgifter. Dermed vil personer som kjøper eller kjører den typen biler merke det litt mer enn hva den gjennomsnittlige bilkjøperen vil.

- Når det gjelder biler med stor motor og høyt CO2 utslipp, så vil nok endringene merkes mer på grunn av at avgiftene på den typen biler vil økes. Men da snakker vi om biler som ligger forholdvis høyt opp på prisstigen, forklarer Berg.