Sørnett

Slik endte den lokale breddefotballen i Kristiansand

Donn er klar for spill i 2. divisjon i 2015. (Foto: Arkiv)

Donn er klar for spill i 2. divisjon i 2015. (Foto: Arkiv)

Flere Kristiansand og Agder-lag kunne avslutte årets fotballsesong med god samvittighet.

Publisert:

 

- Denne sesongen må ha vært en av de beste vi har hatt i Agder på lang, lang tid, oppsummerer Kjell Johnsen i Agder fotballkrets årets sesong for lokalfotballen i Agder og Kristiansand.

En rekke lokale lag kan juble for en god sesong og Donn kan feire opprykk til 2. divisjon og toppfotballspill neste sesong.

- Vi i kretsen er veldig fornøyd med det lagene våre i Agder har prestert. Spesielt Jerv og Donn har imponert med opprykk denne sesongen, uttaler Johnsen.

Slik gikk det med Kristiansand-lagene i 2. til 5. divisjon 2014:

 

2. Divisjon, avdeling 1:

[img120493_2RM]

Fløy:

Opprykkslaget Donn kan neste sesong se fram til tur til Colorlinebanen på Flekkerøy og møte Fløy til lokaloppgjør.

Fløy lå lenge på toppen av tabellen i 2. divisjon, avdeling 1, men litt ujevne resultater i siste halvdel av sesongen gjorde at laget til slutt endte på 6. plass med 40 poeng. Formann i seniorstyret i Fløy, Dagfinn Grastveit, er noenlunde fornøyd med hvordan sesongen utartet seg.

- Vi er tålelig bra fornøyd. Det var et klart steg opp fra sesongen 2013 hvor klubben holdt på å rykke ned. Vi var i opprykksstriden fram til september, men mistet litt av intensiteten på senhøsten. Nå jobber vi med å forbedre prestasjonene ytterligere inn mot neste sesong, uttaler Grastveit.

- Målsettingen for neste sesong blir å kjempe om opprykk, avslutter Grastveit.

 

3. Divisjon, avdeling 5:

Donn:

Donn spilte i 3. divisjon, avdeling 5 i 2014 og var blant lagene som kunne juble høyest etter årets sesong. Lørdag spilte de avgjørende opprykkskamp mot FK Tønsberg på bortebane.

Det endte med en dramatisk 2-1 seier til Donn etter et overtidsmål av innbytter Johan Kvame Naglestad. Dermed kunne opprykket feires. Lund-klubben endte til slutt på topp av tabellen med 61 poeng, to poeng foran FK Tønsberg.

Donns trener Rolf Martin Skonhoft er strålende fornøyd slik sesongen har utartet seg.

[img120493_3RS]

- Før sesongen så hadde vi som mål å ende blant de seks beste, men etterhvert som sesongen utviklet seg så innså vi at vi kunne gå for opprykk. Det er utrolig deilig å være klar for 2. divisjon, forteller han.

Skonhoft tror Donn har en stor jobb foran seg om klubben skal etablere seg i 2. divisjon. Han er spesielt spent på det økonomiske aspektet.

- Det blir dyrere å spille på et høyere nivå. Det blir lengre reiser og vi må se på systemet med proffkontrakter og amatørkontrakter. Vi håper at opprykket vil føre til mer sponsorinntekter for å dekke de ekstra utgiftene.

Han tror derimot stallen er god nok for 2. divisjon.

- Vi ønsker å etablere oss i 2. divisjon og den stallen vi har nå holder nok nivået. Vi må kanskje toppe laget litt, men vi har en god og bred stall som kan gjøre det bra i 2. divisjon.

Randesund:

I samme avdeling som Donn finner vi nyopprykkede Randesund. De hadde en sterk første sesong i 3. divisjon og endte til slutt på 5. plass etter en spennende serieavslutning mot Kristiansands-rival Vigør. Kampen endte 1-1 og Randesund sikret 5. plassen med 40 poeng.

Trener Alf Erik Svela har som mål at klubben skal etablere seg i 3.divisjon.

- Da jeg og Frode Fredriksen ble hyret inn som trenere så var målet at vi skulle rykke opp til 3. divisjon og etablere oss der. Foreløpig er alt etter planen, forteller Svela.

Vigør:

Vigør fikk en tung start i 3. divisjon, avdeling 5 med tre strake tap mot Sandefjord 2, Start 2 og FK Tønsberg. Klubben klarte derimot å snu trenden og ble etterhvert et vanskelig lag å møte. Vigør var laget som oftest spilte uavgjort i avdelingen med 8 poengdelte kamper. Laget fra Hellemyr endte til slutt på en respektabel 6. plass med 38 poeng, kun to poeng opp til Randesund og 3 poeng opp til Start 2.

Start 2:

Start 2 har hatt en varierende sesong med et varierende antall A-lagsspillere med på kampene. Start 2 gikk fra 9-0 over Runar og 13-1 over Re FK til 1-5 tap mot Randesund i løpet av sesongen.

Bård Borgersens menn endte til slutt på 4. plass med 41 poeng, 20 poeng bak mesterne i Donn.

 

4. divisjon:

Agder har en helt egen avdeling i 4. divisjon hvor fire Kristiansands-lag var involvert. Torridal var best av Kristiansanderne med 5. plass og 36 poeng.

Tveit avsluttet sesongen mandag med en sterk 4-3 seier borte mot Jerv 2 og sikret 8. plass med 33 poeng.

Videre fulgte Donn 2 på 10. plass og Våg klatrer fra 13. plass til 12. plass etter en 7-2 seier over Søgne-klubben Høllen.

 

5. divisjon:

5. divisjon i Agder består av to avdelinger. I avdeling 1 var Tobienborg beste Kristiansands-lag med 28 poeng på 3. plass. Det var allikevel et stykke opp til Trauma fra Arendal som vant avdeling overlegent med 43 poeng. Randesund 2 endte på 6 plass i samme avdeling.

I avdeling 2 endte Gimletroll som beste lag fra Kristiansand på 5. plass med 35 poeng. Med seier over serievinner Giv Akt i siste runde kunne de klatret til tredje, men de tapte den kampen 0-2 på Prestheia Kunstgress. På 8 plass endte Fløy 2 og Solbygg endte på 9 plass i 5. divisjon avdeling 2.

 

Andre Agder-lag imponerte

[img120493_4RM]

Det var ikke bare lag fra Kristiansand som imponerte denne sesongen, også andre lag fra Agder kunne juble for en god sesong. Mest av alt kan Grimstad-laget Jerv juble for opprykk til Adecco-ligaen.

Dette er en stor opptur for klubben fra det som tidligere har blitt omtalt som "Norges dårligste fotballfylke", Aust-Agder.

Jerv var jevnt gode hele sesongen og hadde kun ett tap på høstdelen av sesongen.

- De har gjort en fantastisk prestasjon ved å rykke opp. Vi hadde kanskje ikke tippet at de skulle rykke rett opp, men det viser at klubben er veldig godt drevet og at treneren, Steinar Ruthford Pedersen, har gjort en fenomenal jobb, uttaler Kjell Johnsen i Agder fotballkrets.

I samme avdeling endte Vindbjart på en sterk andreplass. Vennesla-klubben åpnet sesongen litt ujevnt men hadde en sterk avslutning med fem seire på de siste seks kampene. Det holdt til å sikre andreplassen, men de nådde ikke helt opp til Jerv som vant serien med seks poeng.

Det siste Agder-laget i avdelingen er Arendal som havnet på åttende plass.

Grimstad gjorde det godt i flere divisjoner. I tillegg til Jervs sterke sesong var Express fra Fevik suverene i sin avdeling i 4. divisjon og endte til slutt seks poeng foran Jerv 2 og syv poeng foran Flekkefjord. Express var spesielt gode på hjemmebane hvor de vant alle kampene sine og kun slapp inn 9 mål.