Sørnett

Smal sti, bredt engasjement

Carl Andreas og Ragna er positive til en ny løype. Foto: Håvard Storsæter.

Carl Andreas og Ragna er positive til en ny løype. Foto: Håvard Storsæter.

Engasjerte ildsjeler brenner for bedre tursti rundt Sukkevann. Nå søker kommunen støtte for å kunne forlenge dagens lysløype til sørspissen av vannet.

Publisert:

Fredag formiddag står sola på himmelen, og det er flere turgåere

som nyter finværet. Ragna og Carl Andreas går tur i løypa veldig ofte. De synes det er flott at så mange engasjerer seg for utbygging.

- Vi håper grunneierne er positive og at det kan bli en større og bedre løype. Randesund blir større og da trenger folk gode muligheter for turløype.

Videre mener Ragna at det vil skape trivsel i nærområdet om kommunen vil hjelpe til.

[img201650_2LS]

- Løypa er flott, men den kunne godt trengt litt oppgradering, forteller turgåer Inger Siri som er ute på tur i sola.

Rundt vannet er det flere flotte, brede stier, men noen steder er det smalt, brått og vått. Dette egner seg ikke alle turgåere.

- Lysløypa er godt oppmerka og helt perfekt for alle. Det er ikke like bra på stiene. Det er godt noen tar tak, fortsetter Inger Siri.

 

Kommunens tilskudd

Rådgiver for naturforvaltning og friluftsliv i Kristiansand kommune, Trond Johanson, forklarer at kommunen skal etablere rundløypa og har fått noe midler i rådmannens budsjett. I tillegg er det søknad inne til Miljødirektoratet. Budsjettet er enda ikke klart, forteller Johanson. - Vi har søkt om midler og får svar innen 01.07.2020.

[img201650_3RM]

Øyvind Konradsen er daglig leder for Randesund IL og med i gruppen «JA til turløype rundt Sukkevann» på Facebook.

- Jeg er engasjert gjennom Randesund IL og de 2 500 medlemmene som kan få bruk for løypa. Det er flere som bruker dagens løype aktivt i dag.

Videre forklarer Konradsen at Kristiansand kommune har søkt om økonomisk støtte til å opparbeide en lengre løype som går fra lysløypen i dag helt ned til sørspissen av Sukkevann. Dette kan resultere i blide turgåere og friluftsentusiaster og bedre og lengre løype.

Søknaden er ikke klar enda og det forventes at svar kommer etter 1. juni i år. En stor del av løypa skal ligge på kommunal grunn, men det er områder som grunneiere rundt vannet må godkjenne – og dette kan være et problem, mener Konradsen.

[img201650_4LM]

Stort engasjement

[img201650_5RM]

Facebook-gruppen ble opprettet i 2010, og startet med få medlemmer. I løpet av de siste 30 dagene har gruppen fått 1039 nye medlemmer som til sammen utgjør 1119 medlemmer totalt. Mye av dette skyldes nok en sak Fædrelandsvennen skrev om ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap), og tre naturområder som han mener må få nye og bedre turstier hvor Sukkevann var en av de.

Gruppen er offentlig og alle som engasjerer seg for lysløypa kan bli medlem.

I beskrivelsen til Facebook-gruppen står det at Randesund er i kraftig vekst. Bydelen har også flere flotte naturområder, og mange mener at rundt Sukkevann er det ypperlig. Det er mange som bruker stiene i området rundt Sukkevann i dag, men denne gruppen med mennesker ønsker en turløype som strekker seg fra dagens løype og helt ned til sørspissen av vannet.