Sørnett

Snart åpner kirkene igjen

Landvik kirke. Foto: Håvard Storsæter.

Landvik kirke. Foto: Håvard Storsæter.

Landvik kirke er en av mange kirker som har stengt ned siden korona-epidemien traff Norge for fullt. De er nå klare for å åpne opp igjen.

Publisert:

 

[img207465_2RM]

Annerledes tider

Etter at Norge stengte ned på grunn av korona, stengte også kirkene for mennesker. I Landvik kirke i Grimstad forteller sogneprest Ørjan Kronheim at det har vært vanskelig å ikke kunne være der for folk som sliter med livet, som har det vanskelig og trenger et sted å gå til.

- Det er mange som sier at de er fornøyd og glade for at vi er på digitale platformer for å følge med, samtidig har vi mistet muligheten for å være der for folk som har det vanskelig og trenger et sted som kirken å komme til for å få trøst. Det har vært sårt og det har nok vært det vanskeligste, forklarer Kronheim.

 

[img207465_3LM]

Som organist i kirken har Geir Ivar Bjerkestrand spilt i begravelser og gudstjenester for få mennesker de siste ukene. Kor og konserter blir det ingenting av. Da har det gått mer tid til øving og planlegging om fremtiden.

- Jeg vil si at det har vært mer annerledes enn vanskelig for meg. Vi har hatt mer tid til øving og planlegging blant annet. Så for meg har det gått ganske greit, men synes det er synd å ikke få møte de jeg er ansatt for å jobbe med.

 

 

Under kan du høre hele reportasjen: