Sørnett

Sør Cup arrangeres til sommeren:

Sør Cup - En cup for alle

Idrettsglede hos barna i Sør Cup. (Foto: Daniel Wootton).

Idrettsglede hos barna i Sør Cup. (Foto: Daniel Wootton).

Sør Cup arrangeres til sommeren, og man håper igjen på et år med suksess og gode opplevelser. Stjerneklassen, en klasse for personer med funksjonsnedsettelse, har blitt en viktig faktor i Sør Cup. De siste årene har denne klassen økt, men målsettingen er enda flere.

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2023 kl 01:05

Sør Cup har vært en suksess helt siden oppstarten i 2008, og det har blitt satt påmeldingsrekord nesten hvert eneste år. I år håper markedsansvarlig Gustav Steimler på rekord også i Stjerneklassen. Steimler begynte i jobben i 2011, og sammen med resten av teamet fant man etter hvert ut at man trengte en slik klasse for å inkludere alle.

Telefonsamtalen som sitter igjen
2016 var året dette skulle realiseres. Den gangen var navnet Superklassen og det var to påmeldte lag. Begge lag gikk direkte til finalen som ble spilt på Sparebanken Sør Arena. Etter turneringen var det spesielt en situasjon som sitter igjen hos Steimler.

– Kapteinen på det ene laget ringte oss, og gråt av glede for å få lov til å spille en kamp på Sparebanken Sør Arena. Det var sterkt. Idrettsgleden vi så var helt fantastisk, og inntrykket fra lagene var at dette var noe de kunne tenke seg å delta på igjen, sier Steimler.

Både i 2019 og 2022 var det over 10 påmeldte lag i denne klassen. I år har vi allerede fått beskjed fra en klubb om at de kommer med 5 lag, og annen klubb med 2-3 lag. Det ser meget lovende ut i år også, forteller Steimler.

– Målet er å komme dit at vi får med minst 32 lag med i disse 4 klassene, som vil si 8 lag i hvert nivå. Stjerneklassen er nemlig delt inn i fire nivåer, der A er kategorisert som «Meget godt fungerende» og D er «Svakt fungerende». – Å få 8 lag i hvert nivå ville vært en stor anerkjennelse av hele prosjektet Stjerneklassen, mener Steimler.

En mulighet, ikke en konkurrent
Steimler forteller at de ikke har noe ønske om å være en konkurrent til noen innenfor dette feltet, men heller en god mulighet for alle til å kjenne på et felleskap i en slik cup. Det sosiale vil alltid være den viktigste faktoren i Sør Cup, og Kristiansand er spesiell sånn sett med Dyreparken og mye annet gøy som lokker mange lag hitover.

– Det er ikke noe hemmelighet at på grunn av Kristiansand som by, spesielt om sommeren med Dyreparken, konsertmulighet og fint vær, velger mange lag å komme flere ganger.

Denne sommeren er målet ifølge Steimler 600 lag. Det betyr en tilnærmet full turnering. Fokuset til cupen vil alltid være å sørge for at lagene får en så god opplevelse som mulig på og utenfor banene, heller enn at vi skal vokse oss større enn vi har kapasitet til, avslutter Steimler.