Sørnett

Sørlandsjente med TONO-stipend og kommende singel

Numa Edema og Vero Noah. Foto: Magne Risnæs

Numa Edema og Vero Noah. Foto: Magne Risnæs

Veronica Andersen, også kjent som Vero Noah, er en av 521 artister som har fått det anerkjente TONO-stipendet. Flere av Norges største artister er blandt disse.

Publisert:

Frolandsjenta Veronica Andersen er bare 19 år men har allerede rukket å turnere Norge på langs med sin varme soul/r&b-musikk, sammen med Sofia Aarvik. Nå har hun fått tildelt 6000 kr gjennom TONOs Unge Talenter stipend, sammen med 151 andre unge talentspirer.

- Jeg søkte om stipendet fordi jeg har veldig lyst til å få spilt inn og gitt ut egen musikk. Jeg syns det er drit bra at mennesker som vil komme ut med musikk får økonomisk hjelp til det, litt deilig å føle at man ikke blir holdt helt igjen på grunn av et lite budsjett, sier Veronica.

Hvordan er det å tenke på at store artister som Julie Bergan, Sigrid og bernhoft også har mottatt dette stipendet?

- Det er veldig kult, alle de artistene er artister som jeg syntes er utrolig flinke til det de holder på med. Og det å vite at så flinke og anerkjente mennesker også har trengt litt pengestøtte en gang er en stor motivasjonsfaktor, og får meg til å tenke at hvis de fikk det til selvom de ikke hadde så høyt budsjett da, så kan jeg også kanskje få til noe kult nå.

Slipper singel
Førstkommende fredag slipper hun sin første singel sammen med Numa Edema, som tidligere har vært A-listet på NRK P1, spilt på Lindmo og turnert med legendariske Stephen Stills og Judy Collins på deres USA-turné. Sangen heter Fragile. Dette er Vero Noah's debut som feat. artist og låtskriver på dette samarbeidet. Det lover godt at hun da setter startskuddet sammen med en erfaren artist som Numa Edema.

Hvordan fant dere ut at dere skulle samarbeide?

- Samarbeidet med Numa Edema skjedde ved at vi møtes i Kristiansand når han hadde konsert på fine vaktbua, også varmet jeg opp for han på noen av konsertene hans. Jeg digger musikken og tekstene til Numa og syntes han er utrolig koselig som person så jeg tok egentlig bare sjansen og spurte om han ville skrive noe sammen en gang. Han var veldig gira, så vi skrev låta sammen på kjøkkenet hans i Oslo, haha.

"HUN VAR en drøm å turnere med"

Veronica hadde i høst en turné langs hele Norge sammen med artist Sofia Aarvik.

[img178743_2RM]

Ble som søstre
-
Vero var en drøm å turnere med. Vi ble som søstre som delte alt av oppturer, nedturer, nerver og fine øyeblikk. Det var en stor støtte å ha hverandre og stå sammen om ansvaret, sammen med Sheila Simmenes. Og vi kunne fokusere på å ha det gøy sammen i stedet for å bli for opptatt av hvordan publikum ville respondere, sier Aarvik til Sørnett.

Mentor, Sheila Shimmenes har stor tro på Frolandsjenta.
- Veronica er et lovende ungt talent. Hun skriver nydelige låter, har en fantastisk stemme og er en utrolig flott person. Det ligger så mye hjertevarme i alt hun gjør, og det er noe jeg tror lytterne også opplever. Hun har noe helt spesielt, og hun kan nå langt - både i Norge og utlandet, forteller Shimmenes til Sørnett.

Konsert i Kristiansand
- Planene fremover er å jobbe med ferdigstilling av låter og innspilling av dem. Vi holder på å jobbe med singler og EP som vi forhåpentligvis kan få ut veldig snart! også skal jeg ha noen konserter. Elsker å spille live! Skal ha en konsert på spiregården i Kristiansand 3. August. Da skal jeg ha med meg band og masse ny musikk, sier Andersen.

Veronica forteller at drømmen hennes er å oppmuntre og motivere andre til å holde på med ting de brenner for, og kunne leve av det.