Klargjør siden...
Sørnett

Sørlendinger låner Samartin

Samartins bok "Drømmehjerte" ligger på tredjeplass over Kristiansand folkebiblioteks mest utlånte bøker i september. Foto: Juritzen forlag

Samartins bok "Drømmehjerte" ligger på tredjeplass over Kristiansand folkebiblioteks mest utlånte bøker i september. Foto: Juritzen forlag

Skal en tro ti på topp-listen fra Kristiansand folkebibliotek, liker sørlendinger å drømme seg bort til eksotiske Cuba i høstmørket

Publisert:

[sniplet faktaboks]Ifølge ti på topp-listen til Kristiansand folkebibliotek var det mange Sørlendinger som leste bøker av Cecilia Samartin i september. Hele fire av hennes bøker er å se på bibliotekets liste.

- Det er lett å drømme seg bort til eksotiske omgivelser når man leser bøkene hennes. Flørtende rytmer tiltrekker oss nordboere, sier bibliotekar ved Kristiansand folkebibliotek, Kari Lien.

Dameromaner

Hun forteller at en av grunnene til at Samartin er så populær, er at kvinner er den gruppen leser mest skjønnlitteratur. I tillegg er bøkene hennes lettleste.

- Samartin-bøkene handler ofte om kjærlighet. Det temaet får vi kvinner rett og slett aldri nok av, ler Lien.

Lien forteller at populariteten til den cubanske forfatteren har eskalert etter at hun vært i Kristiansand for å promotere sine bøker.

- Siden den gang har responsen til hver ny bok bare blitt større og større.

Av Samartins verk har har Lien kun lest Señor Peregrino.

- Personlig er den ikke av mine favoritter. Likevel er det en morsom bok med spennende ingredienser som kjærlighet og mystikk.

- Bøkene hennes er hva man kan kalle typiske dameromaner, mener Lien.

Boktips

Kari Lien har flere boktips til dem som vil kose seg med en god bok i ferien.

- Krimbøker er alltid med på hytta. Jeg vil trekke frem Karin Fossums verk som heter "Jeg kan se i mørket". Hun er en god forfatter med en fantastisk psykologisk innsikt. Boka er en sterk fortelling om hvordan ondskap er tilstede i vår verden.

- I tillegg vil jeg anbefale sørlendingen Gaute Heivoll sin bok, "Kongens hjerte". Det er en historisk bok som omhandler en faktisk hendelse fra slutten av 1700-tallet.

Hun trekker også frem en annen forfatter med forankring på sørlandet - Annabelle Despard.

- "Pikeskolen" er en kulturlitterær bok som handler om hennes oppvekst i to kulturer. Despard har en norsk mor og en engelsk far. Hun ble født i England og kom senere til Norge etter at hun mistet moren hennes som 5-åring. Boken gir oss innblikk i hennes modningsreise.