Sørnett

Sørlendinger ønsker flere politikontroller

Arkivfoto

Arkivfoto

8 av 10 i Vest-Agder vil at politiet skal gjennomføre flere promille- og ruskontroller. 7 av 10 vil ha flere fartskontroller.

Publisert:

Dette kommer frem i en undersøkelse gjennomført for IF Skadeforsikring, skriver NTB.

- Det er gledelig at så mange nordmenn er positive til mer politikontroll langs veiene. Alle vet at dette er skadeforebyggende, men viktigst av alt - at mer politikontroll sparer liv i trafikken. Vår undersøkelse gir myndighetene gode argumenter for å intensivere kontrollene, sier konserndirektør i If Skadeforsikring, Line M. Hestvik, til NTB.

Ønsket om flere politikontroller stiger med alderen, mens de yngste skal være mer negative. Blant de 1900 nordmennene som deltok i undersøkelsen, ønsket 5 av 10 under tyve år flere ruskontroller, mens bare 2 av 10 ønsket flere fartskontroller.

- Vi vet jo også at de yngste er mest involvert i ulykker på grunn av fart og rus. Derfor mener jeg disse tallene bekrefter holdninger som er urovekkende, sier Hestvik.

Menn skal ifølge undersøkelsen være mer negative til politikontroller, generelt, enn kvinner. Hestvik sier at tidligere undersøkelser har vist at menn også kjører mer enn kvinner, og i større grad har risiko for å ende opp i ulykker tilknyttet fart og rus.