Sørnett

Spår mest trøbbel mot Oslo

KØ: Pinsetrafikken kan by på problemer i østgående kjøreretning, mens vestover og innad i Agder bør det gå fint, melder Statens Vegvesen. Foto: Arkiv.

KØ: Pinsetrafikken kan by på problemer i østgående kjøreretning, mens vestover og innad i Agder bør det gå fint, melder Statens Vegvesen. Foto: Arkiv.

Innad i Agder og vestover fra Kristiansand tror Statens vegvesen at alt skal gå bra, mens østover kan det oppstå kø.

Publisert:

- I forhold til kapasiteten som finnes på veiene mot Stavanger tror jeg det ikke skal være noe problem i helgen, sier Jo Vegard Aardal i Statens vegvesen region sør.

Innad i Kristiansand tror heller ikke Aardal at trafikken blir noe annerledes enn vanlig i Kristiansand.

- Det hender vi får litt ekstra trafikk i sentrum i pinsen. Særlig hvis det er stor pågang i Dyreparken og sola skinner for eksempel.

- Telemark verst

Pinsehelgen er en kjent som en stor trafikkhelg hvor det kan oppstå køer. Aardal tror det heller kan by på problemer om du skal mot Oslo.

- I Agder skal det gå fint, mens i Telemark blir det verre. I første rekke handler om på vei til Oslo. Tradisjonelt sett pleier det å korke seg i Kragerø og Bamble. Der blir det verst, sier Aardal.

I Telemark finnes det omkjøringer som kan lette på trafikken forteller Aardal. Dette gjelder da å kjøre fylkesvei 38 innover i landet mot Siljan og gjennom Skien.

- Veiene gjennom Telemark er vriene, så det kan anbefales å kjøre denne omkjøringe på fylkesvei 38. Etter Telemark skal det gå fint inn i Oslo, siden veikapasiteten fra Larvik er langt bedre enn før.

Problemer før Oslo

Likevel byr veiene på problemer en halvtime, trekvarter i kjøretid senere i begge kjøreretninger på E18. I Holmestrand frykter man rekrodlange køer gjennom Vestfold på grunn av Skjeggestadbroen som raste i februar. Derfor er det varslet at de skal sette opp ekstra utrykningspoliti på området, for å ta spesielt de som bryter ut i en U-sving.

Tone Jemtland Kleiv, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, tror deretter det skal være fin flyt i begge kjøreretninger mellom Oslo og Kristiansand. Hun tror i motsetning til Aardal at trafikken skal gå normalt hele veien.

- Foreløpig går det trafikken fint uten noe forsinkelser. Jeg tror ikke man trenger å påregne noe ekstra tid på turen mellom Kristiansand og Oslo, sier hun.