Sørnett
På trening med KSI håndball 2.
 Foto: Kamilla Haugen

På trening med KSI håndball 2. Foto: Kamilla Haugen

Kristiansand studentidrettslag:

Det er mer enn bare et idrettslag

Kristiansand: KSI har mange forskjellige idretter man kan være en del av. Som en del av idrettslaget handler det ikke bare om å trene og være aktiv. Det å bygge et samhold med hverandre er en viktig faktor som spiller inn.

Publisert:

Kristiansand studentidrettslag er en studentorganisasjon som skal være et tilbud for studenter i Kristiansand. Formålet med dette er å kunne knytte studenter på tvers av studier, universiteter og høyskoler. Selv om man deltar i et idrettslag skal det være et stort fokus på å bygge relasjoner med andre studenter og skal være en sosial møteplass.

En av idrettene man kan være en del av er håndball. Hvert år arrangeres det tryouts når høstsemesteret starter, da kan man få en sjanse til å komme inn på den idretten du ønsker. Oppstarten finner seg godt til rette for nye studenter som kanskje ikke har funnet sin plass i en ny by. Derfor er dette en fin mulighet for å kunne bygge nye og gode relasjoner.

På treningen virker ikke jentene sjenerte med hverandre. Det var en plass der man kunne le og prate sammen. Julie Kildahl spiller for KSI håndball 2, hun har spilt for laget i et år.

Julie Kildahl på trening.
 Foto: Kamilla Haugen

Julie Kildahl på trening. Foto: Kamilla Haugen

Var det skummelt å starte?

- Tryouts, det var skummelt, men det å komme inn på laget eller trening var ikke skummelt. Folk er veldig hyggelige og tar deg godt imot. Det har ingenting å si hvilke studier du går på, her er det en frisone på en måte. Alle snakker med alle og det er veldig koselig.

som oppvarming er det vanlig med pasning av ball.
 Foto: Kamilla Haugen

som oppvarming er det vanlig med pasning av ball. Foto: Kamilla Haugen

Hun forteller videre at det sosiale ikke bare er på treninger eller kamper, da det er vanlig at de finner på noe utenom. Som å ha vors sammen for å dra ut på byen, eller koselige jentekvelder. De har også en årlig tur til Aalborg sammen. Når det er VM eller EM møtes de også for å følge med på kampene.

Kan det bli vanskelig å håndtere studie og være deltaker på håndballaget?

- Nei, siden det er såpass lavterskel på trening så kommer jo studiene først. Så dersom man må prioritere studiene så sier ingen noe på det.

Det er tilrettelagt for studentene å prioritere studiene først, derfor sier jentene at idretten ikke går i veien for studiene. Dette gir en god mulighet for at det heller skal anses som en sosial møteplass.

Selv med mye latter er det fullt fokus i spill.
 Foto: Kamilla Haugen

Selv med mye latter er det fullt fokus i spill. Foto: Kamilla Haugen