Sørnett

Vant junior-NM for første gang

I AKSJON: Filip Bøhn (18) og Stine Skjævesland Pedersen (18) spilte sammen under årets junior-NM for lag.
 Foto: KBK

I AKSJON: Filip Bøhn (18) og Stine Skjævesland Pedersen (18) spilte sammen under årets junior-NM for lag. Foto: KBK

I helgen spilte Kristiansand Badmintonklubb junior-NM for lag for tredje gang. Fra før hadde storfavorittene to sterke andreplasser. Men i år var det ikke aktuelt å gå for en ny andreplass.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2024 kl 13:03

- Før mesterskapet var målet helt klart gull. Vi var stemplet som favoritter og måtte bare prøve å leve opp til det, sier Filip Bøhn (18).

Jubler over NM-gull: Kristiansand Badmintonklubb vant junior-NM for første gang på hjemmebane. På bilde ser vi lagets jubelbrøl med pokalen etter den overlegne 5-0 seieren over Sotra BK
 Foto: KBK

Jubler over NM-gull: Kristiansand Badmintonklubb vant junior-NM for første gang på hjemmebane. På bilde ser vi lagets jubelbrøl med pokalen etter den overlegne 5-0 seieren over Sotra BK Foto: KBK

Spilte NM på hjemmebane

I junior-NM, som i år var på hjemmebane, spilte Bøhn både herredouble og mixdouble i finalen mot Sotra BK.

Finalen ble ikke akkurat så spennende som kanskje noen hadde trodd. Finalen endte nemlig med en overlegen 5-0 seier til KBK over Sotra BK. Men kunne gått noe annerledes om ikke marginene var på deres side.

- Da vi satt opp laget hadde jeg troa på en 4-1 seier, men Sotra gikk ut i hundre og overrasket alle. De spilte to jevne tre settere som jeg ikke forventet. Heldigvis var marginene på vår side, men stillingen kunne fort vært annerledes, forteller han.

Filip vant begge sine kamper i finalen. Til sammen spilte KBK fem lagkamper i finalen som bestod av både en herre- og damesingle, en herre- og damedouble og en mixdouble.

- Jeg synes egne kamper gikk bra. Doublekampen var en kamp som kunne bli avgjørende. Vant vi denne kampen sikret vi oss seieren. Etter en litt nervøs og ruskete start, begynte det å løsne utover kampen og vi endte opp med å vinne med god margin. Sifrene ble til slutt 21-16 i første sett og 21-9 i andre sett, sier Bøhn.

STORSPILTE: Filip Bøhn Sammen med sin makker, Aslak Smith, sikret seieren over Sotra BK i herredouble.
 Foto: KBK

STORSPILTE: Filip Bøhn Sammen med sin makker, Aslak Smith, sikret seieren over Sotra BK i herredouble. Foto: KBK

I Mixdoublekampen som ble spilt med Stine Skjævesland Pedersen (18) vant KBK-duoen for øvring med sifrene 21-16 og 21-12.

Stort å vinne junior-NM

- Det var virkelig en kul følelse. Å vinne for seg selv er gøy det, men når det betyr noe for andre også, så verdsetter jeg det enda mer. Da jeg skjønte det gikk veien, ble jeg egentlig bare lettet, sier Filip Bøhn.

Mixmakker Stine Skjævesland Pedersen forteller at de spilte så godt de kunne i alle kampene på tross av at de allerede hadde vunnet lagkampen etter tre kamper.

- Vi var selvfølgelig veldig glade da vi forstod at det begynte å gå vår vei, men vi gjorde så godt vi kunne og så på alle kampene som like viktige selv etter at lagkampen var avgjort. Det var spesielt gøy å vinne junior NM sammen med laget, sier hun.

KBK-laget hadde allerede bestemt seg for å gå for gullet før mesterskapet begynte.

- Jeg er fornøyd med lagkampen, både med eget spill og også med hele laget. Laget spilte bra og vi var gode på å heie og støtte hverandre underveis. Vi hadde som mål før mesterskapet å vinne. Vi var første seedet og følte vi hadde et av de sterkeste lagene og gikk derfor for topp plassering, forteller Pedersen.

Stine Skjævesland Pedersen spilte godt under årets junior-NM for lag.
 Foto: KBK

Stine Skjævesland Pedersen spilte godt under årets junior-NM for lag. Foto: KBK

Mye trening

Men de gode resultatene kommer ikke gratis. Stine og Filip trener ofte for å oppnå slike sterke resultater. For det er nemlig ikke første gang KBK-duoen vinner gjeve turneringer. De er sett på som to av de aller sterkeste badmintonspillerene i Norge, både i junior- og seniorklassen. Stine er blant annet rangert som nummer to i både damedouble og mixdouble i juniorklassen, mens Filip er rangert som nummer tre i klassen herredouble og fem i mixdouble.

- Som lag hadde vi mye skader inn mot mesterskapet, og få av spillerne våre kunne trene som normalt. Så oppladningen var ikke helt optimal. Heldigvis var jeg skadefri og fikk gjort mine forberedelser inn mot kampene, med mye bra trening, sier Filip Bøhn avslutningsvis.

Sotra BK ble nummer to i mesterskapet, mens Moss BK ble nummer tre. Det var Sandefjord BK, som endte opp med den sure fjerdeplassen.