Sørnett

Stand Up-miljøet i Kristiansand vokser

Happy hour: En fornøyd Viggo Venn henger opp plakater til neste Stand Up-show. Foto: Esben Sand Aasen.

Happy hour: En fornøyd Viggo Venn henger opp plakater til neste Stand Up-show. Foto: Esben Sand Aasen.

Stand Up miljøet i Kristiansand har vært usynlig i mange år. Men det var frem til Viggo Venn tok initiativ.

Publisert:

- Jeg følte en mangel på et skikkelig Stand Up miljø og fikk den anerkjente stand up-komikeren Christer Torjussen til å holde et kurs i Stand Up.  Det viste seg å være starten på det Stand Up Kristiansand vi ser i dag, forteller han.

1. november er og blir en merkedag for Venn og resten av Stand Up Kristiansand. Det var da Christer Torjussen holdt kurset. Kurset gikk over to kvelder og avslutningen var at de åtte kursdeltakerne som hadde møtt opp, skulle stå på scenen på studentstedet Pir 6.

- Jeg husker det som en utrolig bra kveld. De aller fleste som sto på scenen hadde aldri gjort det før og det var et overfyllt Pir 6 som ventet oss. Det ble en suksess og starten på det som i dag er Stand Up Kristiansand var et faktum, sier initiativtakeren.

Stor utvikling

Siden den gang har det vært flere Stand Up-kvelder på Pir 6. Høst har vært en suksess. Det har vært to Stand Up-kvelder hittil i høst, en på studentstedet Bluebox i Grimstad og en på Pir 6 her i Kristiansand.

- Vi har hatt en bra høst hittil. Ikke bare med arrangementene vi har hatt, men det er også nye og spennende stand up-komikere fra andre byer som har merket seg et voksende Stand Up-miljø i Krsitansand og har meldt interesse om å få stå på scena her i byen, påpeker Venn.

Vil ha flere på scenen

Når det gjelder fremtidsutsiktene til Stand Up Kristiansand håper Viggo Venn på et Stand Up-miljø som fortsetter å vokse.

- Jeg håper at flere skal ha et ønske om å bli med å stå på scenen. Jeg har også et mål om at vi klarer å få en fast Stand Up-kveld i måneden både i Kristiansand og i Grimstad, sier han.

Stand Up Kristiansand har denne uken besøk av Stand Up-komikeren Alan Drop. Han står på scenen på Bluebox i Grimstad i kveld og på Pir 6 i Kristiansand fredag kveld.

- Alan Drop er opprinnelig fra Sør-Afrika, men møtte ei norsk jente og havnet i Trondheim. Han har blant annet stått på scener i England og USA, legger Viggo Venn til.