Sørnett

Start tar turen til Bærum

Mons Ivar Mjelde (Foto: Arkivbilde)

Mons Ivar Mjelde (Foto: Arkivbilde)

Et Startlag fullt av selvtillit etter 3-0 seieren over Bodø/Glimt forrige helg, setter lørdag kursen mot Bærum i jakten på sin andre trepoenger for sesongen på fremmed gress.

Publisert:

Forrige gang Mons Ivar Mjeldes menn spilte bortekamp ble det tap for Mjøndalen, men ifølge treneren skal det bli seier for gultrøyene denne gangen.
- Vi har en jobb å gjøre. Vi tapte forrige bortekamp og vi alle er revansjesugne og ønsker en borteseier. Vi kommer til å gi fullt fres fra kampen blåses i gang til dommeren blåser av kampen, forteller Mjelde.

Gultrøyene har ikke fremstått så bra på bortebane som Mjelde selv hadde ønsket. Etter fem kamper på fremmed gress, står Start kun oppført med én trepoenger og hele tre uavgjortresultater.
- Vi skulle selvfølgelig prestert bedre borte enn det vi har gjort til nå, men vi har jobbet hardt den siste tiden for å forbedre denne delen av spillet vårt, forteller han.

Etter 9 spilte runder i Adeccoligaen ligger IK Start på 3. plass med 18 poeng og har scoret 23 mål, som er flest av alle i ligaen. I andre enden av tabellen finner vi helgas motstander Bærum som ennå har til gode å vinne en kamp i Adeccoligaen.

Starts trener forteller at vi vil få se et skjerpet Start-lag i helgas kamp.
- Det vi har sett fra Bærum til nå, er at de ligger lavt og kontrer, de har en god spiss som er hurtig og målfarlig, og han må vi passe godt på. Guttene kommer til å være skjerpet og alt ligger i våre hender, sier Mjelde.

Spilleren Mons Ivar frykter er den 21 år gamle spissen Rozhat Shaswari, den unge spissen har nettet hele 6 mål på 8 kamper for Bærumslaget i årets sesong.

Troppen Start reiser mStarted er den samme som i kampen mot Bodø/Glimt, foruten unggutten Sondre Tronstad som er bortreist på G17 landslaget.
Mjelde røper at han ikke ser noe behov for å gjøre store endringer i startoppstillingen ettersom laget presterte så godt som de gjorde mot Glimt.

Sannsynlig tropp: Hansen, Andersen, Mathisen, Vikstøl, Nouri, Asante, Søgård, Owello, Kristjánsson, Dreshaj, Vilhjalmsson, Madsen, Valderhaug, Tveit, Dahlum, Delgado.

Sist lagene møttes på Sandvika Stadion var i 2003, den gang tapte Sørlendingene 2-0.

Kilder: ikstart.no, nifs.no, AltOmFotball.no, baerumsk.no, fotball.no

Kilder: ikstart.no, nifs.no, AltOmFotball.no, baerumsk.no, fotball.no