Sørnett

Start tok tre meget viktige poeng

IK Start gjestet Brann i Bergen søndag kveld og tok med seg tre livsviktige poeng hjem til Kristiansand.

Publisert:

Kampen søndag kveld ble en fartsfylt aften da Start kjempet seg til en viktig trepoenger i Bergen by. Kampen, som var særdeles viktig for hjemmelaget, endte på verst tenkelig vis sett med Brann øyne. Men kampen var også viktig for Start med tanke på jaktende lag bakfra på tabellen.

Før kampen hadde Mons Ivar Mjelde og Start vunnet to strake kamper på rad. Mjelde fortsatte med sin nye 4-5-1 taktikk, noe som viste seg å være en svært klok beslutning.

En god start

Etter 18 minutter satt den for IK Start. Gudmundur Kristjansson kom seg fri på høyresiden og fikk lagt inn helt fritt. Inne i feltet kom Matthías Vilhjálmsson løpende og tuppet inn 1-0 for bortelaget. Scoringen satte en støkk i Brann som virket tafatte resten av omgangen. "Vi krever innsats" runget det fra publikum.

En sliteseier

Andre omgang ble preget av mye frispark og mye frem og tilbake. Brann får en stor sjanse i det 58. minutt ved Azar Karadas. Nordfjordingen prøver å heade ballen i mål, men ballen går like til side av mål. I stedet er det Start som øker ledelsen fire minutter senere ved samme mann, Azar Karadas. Karadas sender ballen i eget mål, for andre kamp på rad. Daniel Mojsov dummer seg ut på midten å mister ballen til Ernest Asante. Han setter fart mot Branns 16-meter og forsøker seg på en pasning inn i boksen. Karadas setter foten i veien og sender ballen forbi en forfjamset Piotr Leciejewski.

Spillet bølget mye frem og tilbake, men de siste ti minuttene er det Brann som tar kommandoen. Etter 82 minutter scorer Brann ved Marcus Pedersen og det er kamp igjen på Brann stadion. Brann fortsetter å presse Start inn i egen boks, noe som resulterer i mange store sjanser for vertene. Men det vil seg bare ikke og Mjelde & co kan innkassere tre viktige poeng etter at fjerdedommer har lagt til minimum seks minutter.

Nære fornyet Tippeligakontrakt

Med denne seieren ligger Start på en syvende plass med 34 poeng. Ned til Sogndal på kvalikplass er det nå hele ti poeng med fire kamper igjen å spille. Mye er gjort for de gule og svarte i kampen om sikret Tippeligaen-spill neste år.