Sørnett

Sterkt farvel med Svein Mathisen

SØRGET: Også rådhuset i Kristiansand hadde satt flagget på halv stang til ære for Svein "Matta" Mathisen. Foto: Nicolai Olsen

SØRGET: Også rådhuset i Kristiansand hadde satt flagget på halv stang til ære for Svein "Matta" Mathisen. Foto: Nicolai Olsen

I dag ble tidens mestspillende og mestscorende Start-spiller, tidligere sportssjef i Start, Svein Mathisen, bisatt i Kristiansand Domkirke.

Publisert:

Kristiansand Domkirke var fylt opp da Kristiansand tok farvel med Start-legenden Svein Mathisen. Ved rådhuset hang flagget på halv stang og vitnet om at det er en av Kristiansands store sønner som har gått bort.

- Vi skal klare oss

Seremoniens sterkeste øyeblikk kom da Svein Mathisens sønn, Jesper, tok farvel med sin far på vegne av familien.

- Du var min beste venn og mitt største forbilde. Vi gjorde alt sammen og du var alltid der for meg. Du var med meg på hver eneste trening og kamp og hvis du ikke var der var det første jeg gjorde å ringe deg etterpå. Det er veldig tungt å aldri kunne gjøre det mer, sa Jesper under talen.

Han beskrev sin far som en streng, men kjærlig far som alltid var der og hadde en stor kjærlighet for sin kone Nancy og barna Ingrid Marie, Anne og Jesper selv.

- Han lyste alltid opp når han så oss og selv om det var mye på jobben, så var han alltid pappa hjemme. Han var en fantastisk samtalepartner og stilte alltid opp når vi trengte ham. Blant annet har han skrevet et par skolestiler for meg. Han kunne være streng og sa alltid det han mente så det ble noen krangler, men vi la oss aldri som uvenner, sa han.

Jesper snakket også om perioden etter at Mathisen fikk beskjeden om kreften.

- Vi bestemte oss for å kjempe og pappa gikk som vanlig først med stor optimisme, men det var feige lag, sa Jesper Mathisen - og fortsetter:

- Det er alltid tungt å miste noen man er veldig glad i. Vi elsker deg pappa og er glade for minnene vi fikk med deg. Vi skal klare oss videre på grunn av deg.
- Alt det gode stemmer
Start-legendens venn og tidligere lagkamerat, Audun Myhre, forrettet seremonien. I en sterk seremoni ble det også, i Svein Mathisens ånd, funnet plass til humor. Myhre fortalte historien om da Start-spillerne hadde fått seg nye overtrekksdrakter med initialene på. Svein Mathisen kom bort til Myhre som studerte teologi på den tiden.

- Du som studerer teologi burde jo ha “EN” på det andre beinet, spøkte Mathisen.

En annen nær venn og tidligere lagkompis, Trond Pedersen, holdt også tale under bisettelsen.

- Det har vært skrevet mye godt om deg de siste ukene. Alt sammen stemmer. Du hadde en evne til å spre glede og du etterlater deg et stort tomrom, så Pedersen.

- Den guleste Start-drakten av alle

[img33291_2RS]

Start-trener Knut Tørum er ikke i tvil om rollen Svein Mathisens spilte i Start.

- Den guleste Start-drakten av alle henger nå tom på veggen, sier Tørum.

Han beskriver Mathisen som “guttas mann”.

- Han var alltid der for gutta på feltet. Han var en uhøytidelig person som alltid bydde på seg selv. En raus person som var kompis med alle, forteller Start-treneren.

Også tidligere TV2-kollega Harald Bredeli var til stede under bisettelsen. Han husker Mathisen som en raus person.

[img33291_3RS]

- Han var en usedvanlig god kollega og en nær venn. Du har jo flere gode kollegaer, men det er ikke alle du er venn med utenfor jobben. Svein har en usedvanlig raus og omsorgsfullperson med stort engasjement og humor. Han hadde alltid en god historie på lur, mener Bredeli.

Han mener at den tidligere toppscoreren, mediesjefen og sportssjefen i Start har en helt unik posisjon i Kristiansand.

- Nå kjenner jeg Svein personlig og er ikke herifra så det er vanskelig for meg å føle på det, men du ser jo hvor mange som har møtt opp her i dag. Han er et ikon her på Sørlandet og en legende for Start, sier Harald Bredeli.

Administrerende direktør i Start, Sveinung Hovstad, mener at bisettelsen var en verdig avskjed for Mathisen.

- Det var en fantastisk ramme rundt det hele og vi fylte hele kirken. Jesper holdt en sterk og ærlig tale, så jeg syns seremonien var Svein verdig.

Etter seremonien i Domkirken fulgte de nærmeste båren videre til Oddernes kapell. Før det hadde de en privat minnestund på Sør Arena.