Sørnett

Støtter torvhandlerne

Oppgitt: Pensjonistpartiets Odd A. Salvesen var skuffet over at bystyret ikke voterte over hans forslag til løsning.

Oppgitt: Pensjonistpartiets Odd A. Salvesen var skuffet over at bystyret ikke voterte over hans forslag til løsning.

Vidar Kleppe viste sin støtte til torvhandlerne, men politikerne i Kristiansand behandlet ikke forslaget om å legge bedre planer for torvhandlerne.

Publisert:

- Gjennom mange år har torvhandlerne hatt en daglig flyttetilværelse. Vi ser at flere torvhandlere slutter på grunn av en utrygg tilværelse. Jeg foreslår at administrasjonen utarbeider en plan for torvhandlerne ett år om gangen, og at denne fremmes for bystyret, sa Odd A. Salvesen i bystyremøte onsdag kveld.

Forslaget fikk god støtte fra Vidar Kleppe i Demokratene.

- Folk møtes og hygger seg på torvhandel. Disse selgerne kan ikke bruke flere timer på å flytte bodene hver dag. Salvesen har et kanonforslag. Den mannen fortjener en seier i aften, sa Kleppe fra talerstolen.

Teknisk direktør i Kristiansand kommune, Ragnar Evensen, var derimot negativ til forslaget. Han mente dagens ordning med at torvhandlerne i utgangspunktet flytter hver ettermiddag fungerer. Saken kom derimot aldri til votering i bystyret på grunn av et habilitetsspørsmål.

- Det er på en måte skuffende, men jeg er sikker på at dette løser seg uansett. Nøyaktig hvordan ønsker jeg ikke å komme inn på, men om tre uker får torvhandlerne planer på ukes- eller månedsbasis. Det blir et slags kompromiss, sier Salvesen til Sørnett etter bystyremøtet.

- Hvorfor ville ikke bystyret stemme over forslaget ditt?

- Det har nok noe å gjøre med at rådmannen var negativt innstilt, og holdt et innlegg på det. Men dette er en sak som må ryddes opp i.

Torvhandler Kåre Næsse fortalte onsdag formiddag om hvor vanskelig det er å drive med handel på torget slik som avtalene er i dag. Kommunen kan be dem flytte på dagen, og det må Næsse og de andre torvhandlerne finne seg i.

[img67228_2LM]