Sørnett

- Studentene er kjempeflinke!

Renholdere ved UiA forteller at det var verre før og at studentene har skjerpet seg. Foto: Marta Johansen

Renholdere ved UiA forteller at det var verre før og at studentene har skjerpet seg. Foto: Marta Johansen

Publisert:

Universitetet i Agder har i overkant av 13 000 studenter og de som kjenner mest på snusbruken blant studentene, er renholderne.

- Før var det masse snus overalt, men nå finner jeg ikke så mye snus. Studentene har blitt flinkere til å rydde opp etter seg. Man finner ikke lenger snus langs veggene, og det er bra. For det er et stoff i snusen som er veldig sterk, så når snusen tørker, kan den henge på vegger og tak, forteller Grete, renholdsansatt ved UiA.

1 av 5 snuser

Ifølge SSB er det flere unge som bruker snus. I aldersgruppen 16-25 år finner man at prosenten for bruk av snus er andelen 19 %. Denne gruppen er for det meste vidergående elever og studenter ved høyskoler og universitet.

[img186590_2LS]

- Jeg finner heller ikke mye snus. Alt ligger i søppelbøttene. Studentene er kjempeflinke! Vi finner sjeldent snus i dette bygget, i hvert fall, sier Nedia - som også er renholdsansatt ved UiA.

Grupperommene verst

Hun forteller også at noen renholdere finner snus av og til, men primært i grupperommene.

- Det har vært et problem på UiA, noen spyttet det overalt og lot det ligge igjen, slik at renholdere måtte plukke det opp, sier Jocelyn Augland som er ansvarlig for renhold på UiA.