Sørnett

Sykkelappen Strava er populær

Thomas Larsen (t.v) og Andreas Vangstad bruker Strava ofte og liker konseptet. Foto: Jonas Svendsen

Thomas Larsen (t.v) og Andreas Vangstad bruker Strava ofte og liker konseptet. Foto: Jonas Svendsen

Mange treningsvillige Kristiansandere bruker treningsappen Strava. Sørnett-TV ble med Team Sparebanken Sør-syklistene Thomas Larsen og Andreas Vangstad sin jakt på nye triumfer.

Publisert:

Over kan du se en videoreportasje fra Sørnett-TV når de ble med syklistene Thomas Larsen og Andreas Vangstad ut på jakt etter nye triumfer.

 

Høsten har kommet til Kristiansand og det blir kaldere og mørkere værforhold. Dette stopper likevel ikke treningsvillige syklister fra Kristiansand. Ved hjelp av treningsapplikasjonen Strava får mange mosjonister den lille ekstra motivasjonen til å komme seg ut i høstværet og trimme.

 

Prestisje å ligge på topplisten

Mange treningsapplikasjoner der ute som kan hjelpe deg med framgangen og motivasjonen med treningen. Ved å kunne ta opptak av treningsøktene sine og dele det på sosiale medier har tydelig vist seg som en motivasjon for folk.

Det som riktignok er det mest populære med Strava er det er lagt ut ulike løyper i Kristiansand der man kan kjempe med den vanlige mannen i gaten om å være på toppen av resultatlisten på treningsapplikasjonen. Ved å være raskest på de ulike strekningene får mann tittelen "Kongen av bakken".

 

-En glede i hverdagen

Team Sparebanken Sør-syklistene Thomas Larsen og Andreas Vangstad er noen av de som bruker Strava.

- Det gir en ekstra glede i hversdagen. Når vi kan ha litt lystbetont trening og kan dra på litt er det morsomt å bruke Strava, og kunne kjempe om titler, forteller Thomas Larsen (20).

For det har blitt en del rekorder på sykkelduoen og Andreas Vangstad (22), som for øvrig har en fin 7.plass i VM og en 3.plass på NM i tempo, forteller beskjedent at det har blitt noen rekorder.

- Jeg er ikke sikker på hvor mange, men det er over ti, forteller Vangstad.

 

[img117034_2LM]

 

Passer best for mosjonister

Men for Larsen og Vangstad blir ikke Strava noe mer enn en intern konkurranse når de er inne i en rolig treningsperiode. For Strava er ikke et hjelpemiddel for de som satser, men heller de som trimmer og prøver å holde seg i form.

Øystein Sylta jobber ved UIA der han forsker på utholdenhetstrening. Han forteller at Strava ikke er et hjelpemiddel for proffene.

- De har et såpass profesjonelt opplegg at Strava ikke har noe innvirkning for dem, sier Sylta.

Men for mosjonister er han mer positiv.

- Det legges opp til konkurranse og man blir motivert av å se andre trene, så for de som kun vil holde seg i form tror jeg Strava er et ypperlig hjelpemiddel, forteller Øystein Sylta.