Sørnett

Tabelltips for Obos-ligaen 2021

6. april sparkes Obos-ligaen i gang igjen. Sørnett har tatt en titt på lagene som spiller på Norges nest høyeste nivå, og tippet utfallet for den kommende sesongen.

Publisert:

Etter en intens og spennende avslutning på Eliteserien i fotball for menn i 2020, ble det klart at IK Start rykket ned til Obos-ligaen. Sørnett har sett nærmere på Start og de andre lagene i ligaen og på hvordan de ligger an før den kommende sesongen. Hvem er Start sine største utfordrere i kampen om opprykket?  Blir det noen store overraskelse? Finnes det noe håp for de nyopprykkede lagene? Dette med mye mer kan du lese om i Sørnetts analyser nedenfor.

NB! Det er dog verdt å merke seg at med en drøy måned til seriestart vil det nok komme noen endringer i troppene som muligens kunne gjort tipset litt annerledes. Det er også litt usikkerhet knyttet til korona-pandemien som gjør at sesongstarten kan bli utsatt. Pr. dags dato har man ikke lov til å spille treningskamper en gang, så tiden vil vise om man kommer i gang i april eller ikke.

 

1. Start 

De gule og svarte gikk ned med et brak i siste serierunde i fjor. 4-0 tapet borte mot Vålerenga betyr en ny sesong med Obos liga for sørlendingene. De kan i alle fall trøste seg med at i årets sesong ser man ingen klare favoritter til opprykk. Vi tror det blir en av de jevneste sesongene i Obos ligaen på årevis, og veien til opprykk kommer til å bli beinhard for de fleste. Pr. Dags dato har de nok en litt svekket spillerstall hvis man sammenligner med fjorårets. Dette er jo ganske naturlig når man rykker ned. Ikke alle blir med ned, og spillere som Kevin Kabran, Christian Bolanos og Erik Wichne, som var sentrale mot slutten av forrige sesong vil nok erstattes etter hvert. Kaptein Erlend Segberg har også forsvunnet til divisjonsrival og nedrykkskollega Aalesund. Det er også en viktig brikke som mangler. Inn har det en så lenge vært ganske rolig på spillerfronten, og trener Joey Hardarson har uttalt til oss at klubben nok er litt mer forsiktig med å hente inn spillere med tanke på hvordan korona-pandemien påvirker de. Økonomien blir dårligere, samt at det fortsatt er litt usikkerhet om når de faktisk kommer i gang med sesongen. En spiller som faktisk har kommet inn porten på Sparebanken Sør Arena er Matias Belli Moldskred. Moldskred kommer gratis fra Raufoss hvor han leverte 10 målpoeng i fjorårets Obos-liga. Det blir interessant å se om han klarer å følge opp den gode sesongen, og fortsette utviklingen sin for Kristiansand-klubben. Start holdes som en av forhåndsfavorittene, og vi tror at de innfrir! 

2. Sogndal 

Laget fra saftbygda var uten tvil et av de store lagene i divisjonen i 2020. De lå lenge godt an til å sikre et opprykk, men en tung formdupp mot slutten av sesongen gjorde at Lillestrøm smatt forbi. Hvis man kun tar utgangspunkt i de siste 10 kampene i Obos-ligaen 2020 ville Sogndal vært på 11.plass. Det sier alt om hvor svak avslutningen deres var, men allikevel klarte de å komme seg til den avgjørende kvalifiseringskampen mot Mjøndalen. Det må ha vært en følelsesmessig berg-og dalbane for de hvite og svarte. Nesten hele kampen ligger de under frem til de snur kampen i det 79. Og 80. Minutt. For så å være minutter unna et opprykk, og så slippe inn to sene mål, og miste det helt på tampen. Når de nå skal ta fatt på sin fjerde strake sesong i landets nest øverste divisjon, så er det med en ambisjon om og igjen bli blant landets 16 beste fotballag. Dersom de skal klare det må de rykke opp en divisjon. Det er de pr. Dags dato ganske godt rustet for, men det er noen usikkerhetsmomenter i klubben. Kaptein Sivert Mannsverk er ekstremt viktig for klubben, men følges tett både fra norske og utenlandske klubber. 18-åringen har uttalt til flere medier som Eurosport og Nettavisen, at han forholder seg til at han har igjen to år av kontrakten, men det har vi hørt før i lignende situasjoner. Kommer det et stort nok bud så forsvinner han nok, og det ville vært et enormt tap for Sogndal. En annen som kan forlate Fosshaugane Campus er klubbens toppscorer fra 2020, Kristoffer Hoven. Hamar Arbeiderblad meldte for kort tid siden at Sogndal og Ham-Kam var enige om en overgang, og at det var opp til spilleren selv. Dersom han velger å bytte ut Vestlandet med Østlandet, så vil det også være et tungt tap for Sogndal. I tillegg har de tunge frafall i spillere som Igoh OgbuAlioune Ndour og Tomas Totland som alle var sentrale i fjorårets startellever, men som nå har valgt å prøve lykken i eliteserie-klubber. Erstatterne er allerede på plass vil vi tro ut i fra hva de har fått inn. Kristoffer Nessø, Kristoffer Valsvik og Mansour Gueye vil nok dekke opp for dette. Sogndal er blant favorittene av en grunn, og med mindre de mister Hoven og Mannsverk tror vi de vil klare å rykke opp denne sesongen. 

3. Ranheim 

Ranhiem, eller “Rosenborg light” som vi også kan kalle dem er laget vi tipper havner akkurat utenfor opprykksplassene. Kvalifisering til Eliteserien burde de uansett klare. Svein Maalens gutter er blant ligaens absolutt mest underholdende lag. De var det mestscorende laget i divisjonen i fjor, og målene til nok hagle inn oppe i Ranheimsfjæra i år også. Riktignok har man “mistet” 15 av scoringene da Ole Sæter og Ivar Sollie Rønning har forsvunnet. Disse skal man prøve å erstatte med Filip Bratbakk og Marcus MehnertBratbakk leverte godt med 5 mål på sine 16 opptredner i Raufoss i fjor, og håper nok å ta ytterligere steg denne sesongen. Sjansene kommer definitivt til å komme på et bedre lag, og da vil nok produksjonen ta seg opp også. Mehnert fikk få sjanser uten å markere seg nevneverdig for Brann i Eliteserien i fjor. Året før leverte han 8 scoringer for Nest-Sotra i Obos ligaen, så han har tidligere visst at Obos-nivået er der. Ranheim har et lag som er solid i alle lagdeler, og vil naturlig være den tøffeste utfordreren til opprykksplassene. Litt flyt så tar de muligens en også! 

4. Aalesund 

For Aalesund er det bare å sette en stor tykk strekk over 2020-sesongen. Det er noe av det verste vi har sett på lang tid. Fra å være totalt overlegne i Obos ligaen 2019, falt de som en potetsekk i 2020. 11 poeng og 85 innslupne mål! Det ble fasiten i Eliteserien. Nå gjelder det å komme seg opp på hesten igjen for sunnmøringene. Det var riktignok mye som ikke stemte for tangotrøyene, men keeper- og forsvarsspillet var til tider helt krise, så at man har sett mot oppgraderinger der var vel å forvente. Bakerst har man hentet inn Michael Lansing fra AC Horsens. Amerikaneren er nødt til å holde antallet baklengs nede denne sesongen hvis de skal klare minst en kvalifiseringsplass, men det skal nok gå greit. Motstanderen er på et helt annet nivå denne gangen, og de kommer nok mildt sagt til å være langt unna fjorårets skrekktall denne sesongen. David Fällman er nok tiltenkt rollen som den nye lederen i forsvaret til Aafk. Midtstopperen kommer til Aalesund etter tre sesonger i Hammarby, og må sies å være en skikkelig forsterkning på dette nivået. Segberg har kommet inn fra Start som tidligere nevnt, og man har hentet inn to offensive forsterkninger i Torbjørn Kallevåg og Kristoffer Ødemarksbakken. Alt må jo sies å være en opptur etter en del skrekkelige opplevelser det siste året, men vi tipper at de løfter seg og tar en sikker kvalikk-plass i dette feltet. 

5. Ham-Kam 

Hamar-klubben hadde en av tidenes snu-operasjoner forrige sesong. Spillemessig var det ikke så ille, men de klarte rett og slett ikke å spille kampene ut i 90 minutter. I de ti siste minuttene, så slapp de inn mål og mistet poeng gang på gang. De så rett og slett helt fortapte ut med tre poeng på de første ni kampene, men for å sitere Vazelina fra 1994: “Så steg helten sakte fram”. Riktignok ikke med gummistøvler, men med “coaching i verdensklasse” som han sikkert ville sagt selv. Kjetil Rekdal fikk Ham-Kam opp fra dvalen, og trepoengerne begynte å tikke inn. På de 21 kampene Rekdal hadde i sjefstolen på Hamar, så var det kun opprykkslagene Tromsø og Lillestrøm som var bedre. Det får en jo til å lure på hvordan 2020-sesongen faktisk ville endt med Reka fra start. Sportsjef Espen Olsen må i hvert fall på jobb før seriestart. Markus Solbakken og Marcus Pedersen er to veldige viktige brikker som må erstattes. I tillegg til de har også Serigne Mor Mbaye og Moses Ebiye forlat klubben. De to sistnevnete kom inn underveis i sesongen i fjor, og var delaktige i Kammas snuoperasjon. Hamar Arbeiderblad har tidligere skrevet om at keeper Mbaye kan fortsatt ende på Hamar, men trolig vil han heller prøve å rive til seg plassen i buret til Kristiansund i Eliteserien i stedet for. Ham-Kam må uansett ha inn en ny keeper da førstevalget Lars Jendal er skadet, og ikke får med seg seriestarten. Moses og Pedersen er to som helt klart må erstattes fremover på banen. Det jobbes med forsterkninger, og som tidligere nevnt har HA også meldt om enighet med Sogndal om Kristoffer Hoven. Dersom Hoven velger å fortsette i saftbygda, så har nok Kamma andre navn på blokka også. Med Rekdal ved roret tror vi at det kommer inn to veldig gode offensive forsterkninger, og det er grunnen til at vi tror de ender på en kvalik-plass.

 6. Fredrikstad 

Laget fra plankebyen er endelig tilbake i det gode selskap, eller nesten da. Mange skulle nok gjerne likt å se de i den øverste divisjonen vår, men enn så lenge må de nok ta til takke med Obos-ligaen. Etter tre sesonger i PostNord-ligaen ble det et etterlengtet opprykk i 2020. Det på et overlegent og meget imponerende vis. 60 scoringer og bare 19 baklengs på 19 kamper lar seg høre. 17 av 19 seire er ekstremt sterkt, og sender et sterkt signal om hva de andre Obos-klubbene har i vente denne sesongen. De har flere spillere med massevis av rutine fra Obos-ligaen og Eliteserien. En av disse er toppscorer Henrik Kjelsrud Johansen som nylig signerte ny kontrakt med klubben frem til 2024. Spissen står med solide 37 nettkjenninger på 51 kamper for FFK. Han kommer garantert til å øke det antallet i løpet av den kommende sesongen. “FFK spikret troppen tidlig og skal i utgangspunktet ikke ha inn noen flere”. Det skriver Eurosport- ekspert Joachim Jönsson i sin vurdering av Obos-lagene. Han pleier å ha god kontroll på hva som rører seg i Fredrikstad, men som han også skriver, så vet man aldri. De har ikke gjort så veldig mye ut av seg på overgangsmarkedet, men har hentet inn en forsterkning i Olav Øby fra KFUM Oslo. Han har gjort sine saker bra de siste sesongene for Oslo-klubben, og vil sikkert være en viktig bidragsyter for FFK også. Ambisjonene er kvalifisering, og vi tror de innfrir det. 

 7. Sandnes Ulf 

Utsagnet “Borte bra, men hjemme best” har vel neppe vært mer passende enn til å oppsummere 2020-sesongen for Sandnes Ulf. På hjemmetabellen endte de på 3.plass, mens hadde bortetabellen fått bestemme ville de rykket ned. Der endte de på en 15.plass med en enslig seier på fremmed gress. Når man legger sammen disse så endte klubben fra Sandnes på det som må kunne sies å være en litt skuffende 7.plass. Plassen bak kvalik-plassene. Ambisjonene til klubben burde være å kjempe om opprykk, men da må borteformen endres drastisk. Kent Håvard Eriksen har lenge vært lagets ubestridte toppscorer. Nå har han dratt videre til Lillestrøm, og må naturligvis erstattes. Inn i angrepsrekka har de hentet Mathias Bringaker fra Start. Han har nok ikke den samme målproduksjonen inne som Eriksen har, så det vil muligens komme inn en spiss til i laget, selv om Bringaker kan tilføye laget noen målpoeng han også. En som fikk sitt store gjennombrudd i Obos ligaen forrige sesong var Magnus Grødem. 22-åringen leverte 14 scoringer forrige sesong, og må fort ta samme ansvar denne sesongen også dersom de skal blande seg inn helt der oppe, men muligheten er absolutt der!

8. KFUM Oslo 

Kåffa har virkelig levert sakene i de to første sesongene etter opprykket i 2018. De var med helt til siste slutt når det gjaldt kvalifisering til Eliteserien i fjor, men røk i siste serierunde mot Raufoss. De har beholdt det meste av spillerstallen fra forrige sesong. Øby er som tidligere nevnt forsvunnet, samt noen andre, men alt i alt ser det ganske bra ut for Oslo-klubben. Det som dessverre er litt mangelvare på Ekeberg er målproduksjon. Den må opp dersom de skal være med å kjempe om en mulig kvalik-plass denne sesongen. David Tavakoli ble toppscorer forrige sesong med åtte scoringer, men det er litt for lite hvis man skal kjempe om de beste plasseringene. En målscorer som kan ligge godt oppe på tosifret antall scoringer burde være første prioritet når det gjelder forsterkninger her. Bak over ser det også greit ut. Mansour Gueye har flyttet til Sogndal, men inn på stopperplass har man hentet inn Jesper Taaje som spilte for Ham-Kam i fjor. Var god for Kamma, og er nok en god erstatter for Gueye i midtforsvaret. 2020 endte med en 8.plass, og vi plasserer de der i år også. 

9. Jerv 

Grimstad-klubben reddet plassen på overtid mot Stjørdals/Blink i siste serierunde. De er egentlig et lag man ikke blir helt klok på. Fjorårssesongen var veldig varierende, og det blir viktig å finne stabilitet nå fremover. Det var bare tre lag som slapp inn flere mål enn Jerv forrige sesong. De hadde for eksempel en stygg periode på sensommeren der de slapp inn 19 mål på fire kamper! Her må det rettes opp i ting, og inn i forsvaret kommer Kristian Novak fra Grorud. Det burde vel komme inn flere også. Fremover på banen har de litt det samme problemet som KFUM. De sliter med å score nok mål. Det var bare nedrykkslagene Øygarden og Kongsvinger som scoret færre mål enn Jerv forrige sesong. Det er naturlig å tenke at det letes etter offensive forsterkninger, men en har allerede kommet inn. Luis Willis Alvés Furtado er hentet for å bidra i det offensive spillet. Spillere som Pibe og Diego Campos har også kvaliteter til å øke målsnittet på Levermyr. Michael Baidoo sin låneavtale er nå gjort permanent, og han har signert for de to kommende sesongene. Campos var mye skadepreget forrige sesong, så hvis han holder seg skadefri vil nok han kunne løfte laget flere hakk også. Ikhsan Fandi leverte fem mål etter overgangen fra Raufoss underveis i forrige sesong. Mulighetene til å løfte seg fra 11.plassen forrige sesong er absolutt til stede for Jerv, og vi tror de klarer det.

10. Åsane

Det store overraskelseslaget forrige sesong var Åsane. De var blant de nyopprykkede lagene, men lot ikke det stoppe dem fra å spille sitt spill. Med feiende flott angrepsfotball ble det en imponerende 5.plass og med det, kvalik-spill til Eliteserien. Det holdt ikke helt inn, men de var et sjarmerende bekjentskap. Det var faktisk bare Ranheim som scoret flere mål enn Åsane forrige sesong, men i år blir det antageligvis vanskeligere. Som alltid når man er en liten klubb, og gjør det bra, så kommer de store “gribbene”, og plukker med seg de beste spillerene. Ole Didrik Blomberg forsvant underveis i fjorårssesongen til Brann. Kristoffer Valsvik har reist tilbake til Sogndal, og ikke minst så er fjorårets Obos-liga toppscorer Henrik Udahl dratt til Vålerenga. Talentet Joel Mvuka har det også vært interesse rundt, og kan forsvinne før seriestarten. Noen forsterkninger er de nødt til å ha inn. Spesielt Udahl og Valsvik må erstattes. Erstatteren for Udahl er allerede klar. De henter hjem Geir Andre Herrem som spilte for klubben fra 2015-2018. Han står med 36 mål på 68 kamper for klubben, så at han vil dekke opp for tapet av Udahl vil være naturlig. Trener Morten Røssland har uttalt at de leter etter en erstatter for Valsvik, og får de det, så er det aller meste på plass til sesongstarten. Eurosport erfarer at Tomas Kristoffersen nærmer seg en retur til gamleklubben. Om han er tiltenkt å være denne erstatteren eller om de skal ha han i tillegg vites ikke enda. Det blir uansett spennende å se om de klarer å kopiere fjorårets plassering. Vi tviler litt på det. 

11. Ull/Kisa 

Ull/Kisa lakk som en sil forrige sesong, og det er de helt nødt til å få orden på til april. De slapp inn hele 63 mål på 30 kamper i fjor. Det er drøyt to mål i snitt pr. kamp. Da blir det vanskelig å vinne nok fotballkamper. De valgte å la en av sine beste midtstoppere, Espen Garnås, gå til rivalen Lillestrøm underveis forrige sesong. Litt merkelig kanskje for en klubb som slet bakover, men kanskje var det nødvendig for å holde seg. I en byttehandel med Lillestrøm fikk de da tilbake Kristoffer Ødemarksbakken som var toneangivende, og bidro med sitt offensive spill og målpoeng til at Ull/Kisa berget plassen. De er også litt i samme situasjon som Sandnes Ulf. De er gode på hjemmebane, men er ditto svake borte. Obos-ligaens svakeste lag borte forrige sesong, mens de befant seg på 6.plass på hjemmetabellen. Obos-ligaen er såpass jevn at noen få ekstra borteseire i år kan potensielt ta de opp i kvalik-kampen dersom de beholder formen på hjemmebane da naturligvis. De trenger å få inn offensive forsterkninger til dagens stall. Ole Sebastian Sundgot, sønn av tidligere Lillestrøm spiss Arild Sundgot, er hentet inn. Hvis scoringsgenene har gått i arv kan jo dette være en spennende signering av Jessheims klubben. Vi vil tro at det kommer inn en til. I hvert fall med tanke på at stortalentet Elias Solberg fort kan forsvinne i løpet av sesongen. Ull/Kisa er som alltid vanskelig å spå hvor havner. Får de tak i de riktige spillerne, og får det til å funke kan det bli kvalik til Eliteserien. Hvis de begynner å rote bakover som i fjor kan det bli Kvalik til PostNord... Mest sannsynlig midt på tabellen tror vi de ende

12. Raufoss 

Raufoss hadde en strålende sesong i fjor og imponerte stort. 6.plass og kvalifisering til Eliteserien var nok mer enn de fleste optimister hadde håpet på. Lykkerusen etter å ha slått KFUM Oslo i siste serierunde, ble imidlertid kortvarig da de tapte i første runde i kvalifiseringen mot Åsane noen dager senere. 2020 må uansett ha vært som en drøm for klubben, men nå må de nok dessverre våkne fra den. Det har vært mannefall i spillerstallen, og ikke har de blitt nevneverdig erstattet på nåværende tidspunkt. Hele seks av de elleve som spilte den siste kampen mot Åsane har funnet seg nye arbeidsgivere. Det vi si over halvparten faktisk! Det blir ikke enkelt og erstatte disse. Trener Christian Johnsen har en voksen oppgave foran seg hvis ambisjonene skal være å kopiere fjorårets bragd. Det tror vi skal holde veldig hardt. Det er faktisk sånn at 32 av de 53 scoringene er borte når de nå skal i gang med en ny sesong. Av angripere har de hentet inn Andreas Helmersen fra Rosenborg, og Sander Haugaard Werni fra Vålerenga. Werni var utlånt til Ull/Kisa i fjor, og noterte seg for to scoringer og to målgivende. Det er ikke veldig imponerende tall, men han er da i hvert fall kjent med nivået. De har også hentet danske Mathias Nygaard fra HB Torshavn i Færøyene. Syv mål på 26 kamper der forrige sesong. Mye nytt i Raufoss-stallen, og man skal aldri si aldri. Det er fullt mulig at disse leverer over det vi forventer, men veien opp blir trolig for lang uansett. 

13. Strømmen 

Strømmen er alltid der nede i sumpa, og der tror vi at de blir i år igjen. Har mistet viktige bærebjelker som Morten Bjørlo og Hassan Kurucay. Brede Sandmoen har returnert til Vålerenga etter utlånet. Kjell Rune Sellin har lagt opp. I tillegg har det vært interesse rundt Yousef Chaib som mest sannsynlig forsvinner hvis det kommer bud. Rett og slett fordi at økonomien er for dårlig, og da må man selge hvis man skal ha inn noe nytt. Hvis det skulle komme inn noe nytt vil det være mest naturlig med en midtbanespiller eller spiss med tanke på hva man har mistet sammenlignet med fjoråret. Klubben har det med å imponere sesong etter sesong. Med få midler biter de seg fast i ligaen år etter år. Strømmen er også av de lagene som er adskillig bedre hjemme enn borte, og med litt bedre borteform kan de begynne klatringen på tabellen. Strømmen stadion er i hvert fall nødt til å fortsatt være et fort hvis man skal beholde plassen, men det tror vi at det blir.

14. Bryne 

Enda en gammel traver er tilbake i Obos-ligaen. Bryne har siden nedrykket i 2016 slitt med å komme seg tilbake på nivå to i norsk fotball, men nå er de her. De var kanskje ikke like overlegne i sin avdeling i PostNord-ligaen som Fredrikstad var, men de sikret likevel opprykket med god margin ned til Asker som nærmeste utfordrer. De har hentet inn to nye spillere i Sixten Dalen Jensen fra Sogndal, og Meinhard Olsen fra GAIS. To spillere som vi tror kan være gode bidragsytere i comeback-sesongen til jærbuene. Det er nok Joacim Holtan og Thierry Dabove som må ha hovedansvaret for å score målene Bryne Stadion også denne sesongen. Spissduoen sto for 27 scoringer i PostNord-ligaen, og nå må de også levere på et hakk høyere nivå. Vi tror Bryne må gjennom en kvalifisering for å holde seg i divisjonen.

15. Grorud 

Grorud fikk en fin start på sin debutsesong i Obos-ligaen i fjor, men det dabbet litt av utover i sesongen. De klarte seg på grunn av en god første halvdel. På de 15 siste kampene var det bare Øygarden og Stjørdals-Blink som hadde en magrere poengfangst. 36 baklengsmål på den siste halvdelen var også klart flest. Da man i tillegg har mistet to av de viktigste brikkene i Leo Cornic og Kristian Novak, uten å erstatte de enda, så ser det tungt ut. Ridouan Essaeh er dog hentet inn fra Kongsvinger. Oscar Aga fikk sitt store gjennombrudd forrige sesong med 15 scoringer og 4.plass på toppscorerlista. Her kan det fort komme et bud før seriestart. Forsvinner han vil det virkelig by på problemer fremover for dette laget. Alternativene fremover er ikke mange, og absolutt ikke av samme kvalitet. Dessuten så kommer den vanskelige andre sesongen. De aller fleste nyopprykkede lag som imponerer i sesong en, får en mye tøffere andre sesong. Det å gjenta suksessoppskriften er ikke lett. Vi tror Grorud skal slite med det. 

16. Størdals-Blink 

Klubben fra Stjørdal er siste lag ut i dette tabelltipset. Grunnen til at vi tror de blir årets tabelljumbo er enkelt og greit at de var det klart svakeste laget siste halvdel av fjorårssesongen. Det pluss det faktum at vi synes de to nyopprykkede lagene virker sterkere på papiret. Stjørdals-Blink har mistet noen spillere, men har enn så lenge ikke erstattet noen av de. Det tyngste tapet er uten tvil Sander Kartum som har reist til Kristiansund. Kartum var veldig viktig for dem forrige sesong. Sammen med Mads Lillebo og Nicklas Frendrup var han blant Blinks beste spillere. Han må erstattes, i tillegg til at man burde ha inn et par mann til hvis man skal ha håp om å klare seg i årets sesong. Frendrup var blant Obos-ligaens beste keepere forrige sesong, og må finne igjen til de taktene i år også hvis poengene skal komme. Da må også Lillebo opp på samme nivå som sist. Det ble 16 scoringer i 2020, og det tallet kan nok ikke bli noe mindre i år. Stallen ser pr. Nå ut som en av de svakeste i ligaen, så uten oppgraderinger tror vi de har små sjanser til å beholde plassen enda et år.