Sørnett

Talentfabrikken Vigør

Spillerutvikler Ole E. Martinsen (t.v) og sportssjef Ruben Kleiven (t.h) er fornøyde med å ha kommet til enighet med Aalborg Boldspilklub. Foto: Reidar Kollstad (med tillatelse)

Spillerutvikler Ole E. Martinsen (t.v) og sportssjef Ruben Kleiven (t.h) er fornøyde med å ha kommet til enighet med Aalborg Boldspilklub. Foto: Reidar Kollstad (med tillatelse)

Fotballklubben Vigør har nå fått i land et ”uformelt” samarbeid med den danske toppklubben Aalborg.

Publisert:

Vigør er klubben i landsdelen som har produsert flest Start-spillere opp gjennom årene. Nå søker de utenlands for å finne inspirasjon og tilegne seg nye kunnskaper, slik at de kan bli ennå flinkere med talentarbeidet.

Ønsker å bygge relasjoner
Sportssjef i Vigør, Ruben Kleiven forteller at klubben har landet en såkalt ”uformell” avtale med Aalborg.

- Grunnen til at vi ville få ordnet en slik avtale, var først og fremst for å bygge relasjoner og motivere trenere og spillere til å fortsette det gode arbeidet de gjør. Vi føler at vi nå kan tilby spillerne og trenerne våre noe ekstra etter denne avtalen kom i boks, sier Kleiven.

Kleiven tilføyer at det ikke ligger noen økonomisk gevinst for klubben i denne avtalen.

Logistikk en viktig faktor

Grunnen til at Vigør valgte nettopp Aalborg, var først og fremst på grunn av logistikken.

- Aalborg ligger jo godt tilgjengelig for oss, det er jo ikke noe lengre unna enn for eksempel Oslo. Det er selvfølgelig ikke bare derfor Aalborg var et riktig valg. De er også veldig flinke med det de driver med og vi ønsker å lære mest mulig av Aalborg, slik at vi kan utvikle spillerne og klubben vår, forklarer Kleiven.

Reiser ned i Vinterferien
Vigør tar med seg et guttelag og reiser til Danmark i vinterferien for å møte Aalborgs ungdomslag.

- Vi reiser først og fremst ned til Danmark for å bli kjent med de der nede, samtidig som vi får kartlagt hvordan vi ligger an i ferdighetsmessig i forhold til Aalborgs ungdomslag, sier spillerutvikler Ole E. Martinsen.

Alle Aalborgs aldersbestemte lag fra U13 til U19 er såkalt ”toppet”, Aalborg rekrutterer de absolutt beste spillerne fra de 110 forskjellige samarbeidsklubbene de har i Danmark. I klubben henger talentarbeid og satsning høyt. Martinsen forteller at 6 spillere fra Vigør skal få trene med Aalborgs aldersbestemte lag.

- Vi har med oss to 12-åringer, to 13-åringer og to 17-åringer, disse skal få trene med Aalborgs ungdomslag og få kjenne litt på kroppen hvordan det er å være en del av en slik klubb, sier Martinsen.

Håper på en avtale med Start
Vigør håper og tror at de vil kunne klare å få ordnet en ny og forbedret avtale med Start.

- Vi ønsker å justere på den avtalen som allerede ligger til grunn, fordi vi mener det vil være det beste for begge parter, avslutter Kleiven.