Sørnett

- Tannlege er altfor dyrt!

Kamilla Leganger-Krogstad (20) smiler med colgate-smil, men synes tannlege er altfor dyrt.

Kamilla Leganger-Krogstad (20) smiler med colgate-smil, men synes tannlege er altfor dyrt.

Det er ikke bare tannlegeskrekk som stopper studentene fra å dra til tannlegen.

Publisert:

 

Studentene på UiA tror Vest-Agder Frp's ønske om å innføre billigere tannhelsetilbud vil føre til at flere tar bedre vare på tennene sine. Idag må man nemlig betale fullpris etter fylte 21 år, noe som kan bli veldig dyrt.

Kamilla Leganger-Krogstad (20) ser ikke frem til de høye konstnadene et tannlegebesøk nå vil medføre.

- Når man er student har man begrenset med midler til å betale uforutsette regninger. Man kan ikke noe for de tennene man har fått, og det er forferdelig å bruke så mye penger på slike ting. Jeg er avhengig av hjelp fra foreldrene mine om jeg er uheldig og får et hull. Tannlege er altfor dyrt!

Victoria Vermedal (21) er enig med Leganger-Krogstad. Hun mener at mange studenter utsetter tannlegebesøket fordi det vil føre til en stor strek i budsjettet, til tross for at enkelte tannhelsesentre har rabatterte priser mot at man viser studentbevis.

- Når man må regne med å betale flere tusen kroner for å ordne opp i tennene sine, hjelper det lite at man får 10 prosent avslag som student. Hadde det vært billigere tror jeg flere ville benyttet seg av tannhelsetjenesten.

Begge studentene stiller seg positive til Frp's forslag om rabatterte priser for studenter over 20 år, men mener også at man burde fortsette å få årlig innkalling til tannlege.

- I en travel studiehverdag er ikke tennene det første man kommer på å sjekke. Får man en påminnelse hvert år vil det være enklere å følge opp besøkene.