Sørnett

Tar saken i egne hender

DET BRØYTES: Jan Erik Raen og brøytegruppa i Torridal IL jobber på spreng med å få banen grønn i tide.

DET BRØYTES: Jan Erik Raen og brøytegruppa i Torridal IL jobber på spreng med å få banen grønn i tide.

Torridal IL er eneste fotballklubb i Kristiansand som får brøyte sin egen kunstgressbane. Resterende klubber må tålmodig vente på at Idrettsetaten skal ta seg av snøryddingen.

Publisert:

Dette er en ordning Torridal IL og leder i fotball-gruppa, Jan Erik Laen, er godt fornøyde med.

– Jeg vil si situasjonen er bra og vi er fornøyde, selv om det går fryktelig mange timer, sier Raen.

Han og resten av brøytegruppa har siden desember brukt over 100 timer på snørydding, i motsetning til i fjor hvor det kun gikk i underkant 30 timer gjennom hele sesongen.

– Vi har tatt lærdom av de to første årene og den erfaringen er blitt nyttig. Vi har ikke hatt noe problem på banen, men litt med utstyret, utdyper Raen.

Prøveprosjekt

Kunstgressbanene i Kristiansand er kommunale. Tidligere har mangel på riktig utstyr og kompetanse hos klubbene ødelagt underlaget. Derfor er det kommunen og Idrettsetaten som tar seg av snøbrøyting og generell vedlikehold. Det skaper selvfølgelig reaksjoner blant klubbene.

– Ut i fra forholdene og hva kommunen har til rådighet er jeg fornøyd med arbeidet, men det er ikke optimalt, sier Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund IL  og legger til:

– Siden ikke alle banene blir brøytet må vi dele bane med Tveit og Hånes IF. Treningsmulighetene blir begrenset, forklarer Konradsen.

Kun seks av Kristiansands kunstgressbaner blir brøytet om vinteren. Nå er dog Torridal IL som eneste klubb en del av et prøveprosjekt hvor klubben selv får lov til å stå for snøryddingen.

– Samtidig som jeg skjønner at kommunen ønsker å ta seg av brøytingen selv, ser jeg ikke noe problem med at klubbene gjør det, forklarer Raen.

Kjøpte traktor

Prøveprosjektet er i sitt tredje år, og Raen som har vært med i alle årene mener klubben sparer penger i det lange løp. I stedet for å leie treningsfasiliteter innendørs, kan de heller trene året rundt.

– Vi betalte 300.000 kroner for traktoren. Det er et engangsbeløp, men så kommer utgifter i form av drivstoff og vedlikehold, men langsiktig sparer vi penger. I fjor brukte vi opp mot 100000 kroner i leie av innendørs treningsfasiliteter, utdyper Raen.