Sørnett

Teip blir til kunst

SAMARBEID: Her jobbes det godt med nok av teip. Foto: Håvard Storsæter.

SAMARBEID: Her jobbes det godt med nok av teip. Foto: Håvard Storsæter.

- Med teip kan man bruke hele rommet og være kreativ uten grenser, forteller kunstner Sandra Norrbin.

Publisert:

Onsdag morgen sitter elevene med ruller av teip i forskjellige farger. Sandra Norrbin er på besøk. Rommet er fullt av farger, flotte figurer og bilder laget av teip. Den høyre hjernedelen, også kjent som den kreative, er godt i bruk.

[img202279_2RM]

Sandra Norrbin er fra Sverige og er utdannet kunstner. Hun har drevet med mange prosjekter, blant annet i Sverige og Norge. Hun er denne uken på Flekkerøy skole i regi av Den kulturelle skolesekken. Prosjektet handler om installasjonskunst, og det er teipen som blir brukt som redskap.

- Teip er et enkelt materiale å jobbe med og hvor vi raskt kommer opp i format, forteller Norrbin, som har erfaring med store objekter i kunsten. Teip er noe som alle har et forhold til, og alle vet hvordan fungerer.

Fornøyd gjeng

Lars Cottaschjønberg og Emma Olea Langgård Gilberg er to av elevene som koste seg masse når Sandra Norrbin og Teiporama var på besøk.

[img202279_3LF]

- Det var veldig gøy, sier de i kor. Det var moro at vi fikk velge selv hva kunne lage. Tiden gikk nesten for fort, forklarer Lars.

I dag har de lært mye om kunst, og Lars vil til og med prøve seg hjemme med sports-teipen han bruker på fotballtrening, hvis foreldrene godkjenner. Begge skulle ønske at det varte lenger.

Inspirasjon

[img202279_4LM]

Sandra Norrbin driver med kunst, og har jobbet på store prosjekter selv. Nå er hun for tiden på turné. Hun skal innom fem skoler til sammen, hun startet 6. januar, og holder på til 11. februar.

- Det er spennende å jobbe med elever, og fint å ta en pause fra arbeid i atelieret for å formidle kunst. Jeg synes det er en viktig oppgave å snakke om hva kunst kan være.

 

 

Videre forteller hun at ved å observere hva elevene lager med de frie rammene de får blir hun også selv inspirert. Hun håper også på å inspirere elevene med sin kunst som hun viser før de får sette i gang selv.

[img202279_5RM]

- Det er gøy å vise elevene at man kan bruke hele rommet og å være kreative uten grenser. Tenke utenfor "rammen", og gi de en fri oppgave, fortsetter Norrbin.

Det å forholde seg til klasserommet, og ha helt frihet til å lage hva man vil, mener Norrbin kan være bra for elevene. Det er viktig å gjøre elever og barn oppmerksomme på kunst og hva det er. Med slike oppgaver er det heller ingen fasit. Videre sier hun at det er bra at skoler har Den kulturelle skolesekken.

- Kunst er så mye mer en bare maleri eller tegning, forklarer hun. Jeg er overbevist om at kreativ tenkning er sunt. Kunst og kultur er en gave til folket!

 

Trykk på videoen over for å se litt hvordan det så ut.

Et klasserom utenom det vanlige

Elevene ser ut til å storkose seg, og de har masse talent. Hele klasserommet på Flekkerøy skole er dekket av farger, mønstre og figurer.

[img202279_6LF]

Trykk på bildene under for full størrelse:

[gallery td_gallery_title_input="Bilder tatt i klasserommet. Foto: Håvard Storsæter" size="full" ids="202425,202426,202427,202428,202429,202430,202431,202432,202433,202434,202435,202436,202437"]

 

- Kunst og kultur er en gave til folket!