Sørnett

Ti tusener spiste ute på restaurant forrige uke

Årets matfestival er over for i år, og i en pressemelding fra arrangørene kunne de melde om stappfulle spisesteder.

Publisert:

Hele forrige uke ble det spredt store mengder matglede i Kristiansand. Været ba på utfordringer, men likevel var det mange kristiansandere som valgte å benytte seg av muligheten til å besøke byens restauranter, til en rimeligere sum enn vanlig.

90 000 retter til sammen
I pressemeldingen rapporterer de om at byens spisesteder har servert over 70 000 hovedretter. Dette betyr at Spis Ute Uka har 4. året på rad servert så mange hovedretter på en uke.
Noen av spisestedene som var med i år, tilbød også oppgradering til 2-retter eller 3-retter. Skal en regne med de andre rettene på menyene, forretter og desserter har restaurant-festivalen servert over 90 000 retter gjennom Spis Ute Uka.

Første uken i februar har gått fra å være den stilleste uka på byens spisesteder, til den uka i året med mest omsetning.

Fokuset fra restaurantene er å servere en god måltidsopplevelse, gjennom god service, tilbud på forrett/dessert og passende drikke. Dette fremfor å "pushe" flest mulig retter gjennom uken. Slik vil gjestene få en bedre restaurant-opplevelse som gjør at de ønsker å komme tilbake neste år, 3.-9. februar 2020.

Arrangørene var også veldig stolt av årets menyer da de var veldig variert, og du kunne blant annet få servert sushi, torsk, laks, lange, kveite, spareribs, kylling, pizza, pasta, nachos, indisk tapas, chop suey, vegansk curry, hamburgere og biff.