Sørnett

Tidligere Start-spiller legger opp

Birger Madsen under trening med Start. Foto: Torstein Øen

Birger Madsen under trening med Start. Foto: Torstein Øen

Etter nesten to år i uvitenhet om hva som feilet han, fikk Birger Madsen (31) beskjeden. Det ble konstatert at han hadde et utmattelsessyndrom.

Publisert:

 

Birger Madsen var blitt spådd en lysende karriere. Etter glimrende spill for både Skeid og Sandefjord, gikk turen videre til Vålerenga. Der ble det begrenset med spilletid for Oslo-gutten, og sommeren 2011 valgte han og skrive under for Start. Det var store forventinger i Kristiansand når den høye lysluggen valgte å skrive under.

- Da jeg kom til Start var jeg helt frisk, men etter noen måneder i klubben merket jeg at noe var galt. Kroppen restituerte ikke fram til neste trening, og jeg følte meg generelt dårlig, sier Madsen til Sørnett. 

Legene i Start konstaterte i starten at det var influensa. Etter et år greide midtstopperen å kjempe seg tilbake til fotballbanen. - Jeg kom halveis tilbake før min andre sesong, men fikk et nytt tilbakefall.

 

Ble sykemeldt

Det ble da klart at han hadde fått et utmattelsessyndrom. I 2013 gikk han inn i sitt siste kontraktsår med Start og i tillegg var midtstopperen sykemeldt.

Dermed ble partene enige om at det ikke ble noe kontraktsforlengelse med Kristiansandklubben, og Birger Madsen bestemte seg for å legge fotballskoene på hylla.

 

Fokuset ikke lengre på fotball

Nå er den tidligere midtstopperen innstilt på å rette fokuset mot andre ting enn fotballen, og er i gang med opptreningen fra sykdommen.

- Jeg begynte opptreningen for rundt et år siden, men det går i hovedsak ut på å bygge opp kroppen igjen, men alt foregår på mosjonistnivå, sier Madsen.

 

31-åringen er ikke innstilt på å jobbe videre innenfor fotballen, og har heller valgt å begynne på lærestudier i hjembyen Oslo.

  

Birger Madsen endte opp med 11 obligatoriske kamper for Start.