Sørnett

Uventet tigerfødsel i Dyreparken

Foto: Johannes Skaug

Foto: Johannes Skaug

Søndag fikk dyrepasserne seg en overraskelse da to nye tigerunger var født. Dyrepasserne hadde nemlig ikke lagt merke til at Boonya hadde vært gravid. Nå er Boonya og ungene i god behold og adskilt fra de andre tigerne.

Publisert:

Dyrepasser Heidi Axelsen (40) forteller at både mamma Boonya og hennes unger nå er i god tilstand, og de har vært gjennom en rutinekontroll hos veterinæren.

- Den ene ungen hadde et sår på beinet da vi oppdaget dem, men det viste seg å ikke være noe som helst etter en tur til veterinæren.

Hilde Axelsen (40) tror Boonya blir en veldig god mor
 Foto: Johannes Skaug

Hilde Axelsen (40) tror Boonya blir en veldig god mor Foto: Johannes Skaug

Trodde kanskje det var flere

Grunnen til at fødselen kom uventet, var at Boonya hadde fått unger i september 2021, så at det ble et nytt kull allerede nå var uventet. Et vanlig kull for tigere er tre til fire unger, så siden de bare så to unger på søndag var de usikre på om det kanskje var flere.

- Vi trodde at det kanskje kunne være flere, men vi har forsikret oss om at det bare var disse to, forteller Axelsen.

Kristiansand dyrepark er med i et bevaringsprogram rundt denne type tiger, da den er svært utrydningstruet. Målet er at alle parkene som er med i dette programmet, skal ha en tiger i reserve hele tiden. Dette betyr at de to nye tigerungene ikke nødvendigvis blir værende på Sørlandet.

- Tigerne kan bli flyttet når de er tre år, eller så er det ikke sikkert de blir flyttet i det hele tatt, det kommer an på de andre parkene i programmet.

På grunn av at Boonya og ungene er adskilt fra de andre var det ikke mulig å få et bilde av ungene. Axelsen har full tiltro til at Boonya vil være en god mor, og at det ikke blir noe problemer når de blir plassert med de andre tigerne igjen.

- Boonya har vist før at hun passer fint i morsrollen, og jeg tror og håper det ikke blir noen problemer, avslutter Axelsen.

Fascinert over tigerne

Familien Wernberg blir spesielt fascinert av tigerne
 Foto: Johannes Skaug

Familien Wernberg blir spesielt fascinert av tigerne Foto: Johannes Skaug

Randi (57) og Tore (60) Wernberg er i Dyreparken og har fått med seg at de to ny tigerne er født, og det er tigerne spesielt Randi ble fascinert av.

- Man har jo sett de på TV flere ganger, så å endelig få sett de i virkeligheten er veldig gøy.

Paret kom langveis fra for å besøke familie, og på spørsmål om de kom på grunn av de nye tigerne var svaret enkelt.

- Nei, selv om det hadde vært veldig gøy så er det familiebesøk først og fremst, men tigerfødsel gjør det jo ekstra gøy å være her.