Sørnett

Tilbake på skolen: - Vi føler oss trygge

GOD AVSTAND: I yrkesfaglige utdanningsløp er det ofte praktisk undervisning. FOTO: Manzar Shan/Thale Holm

GOD AVSTAND: I yrkesfaglige utdanningsløp er det ofte praktisk undervisning. FOTO: Manzar Shan/Thale Holm

Dahlske videregående i Grimstad er en av flere skoler i landet som nå holder åpent for yrkesfaglig undervisning. En egen smittevernsplan er utviklet for å forebygge og trygge elever og ansatte ved skolen.

Publisert:

GRIMSTAD: -Mange av oss har jo veldig kompis forhold og er vant med litt knuffing og hilsing så det er jo veldig annerledes å ikke gjøre det. Jeg tror flere ble overrasket over hvordan det er nå.

Lars Kristiansen går elektrolinja på Dahlske videregående skole som måtte stenge 12.mars i likhet med alle andre skoler og utdanningsinstitusjoner i landet. Nå har de åpent for elever som går yrkesfag på andre og tredje året etter at myndighetene bestemte at med smittevernshensyn og gode tiltak så skal det være mulig å gjennomføre praktisk undervisning.

- Vi som går elektro er jo godt vant med god avstand fra før i undervisning, forteller Lars.

Han legger til at de følger alle tiltak som skolen har satt opp, og ansvarlige lærere bidrar til at de husker på alt som er viktig.

- Alle tar dette seriøst, og hvis vi glemmer oss en sjelden gang så har vi gode lærere som er flinke til å minne oss på det. Jeg må si vi føler oss trygge når vi er her.

 

Egen plan

Agnese Bjerkholt jobber som leder for administrasjon og fellestjenester ved skolen og sier at det har vært viktig å lage en plan som gjelder for deres skole.

- Det er kommet en veileder for videregående skole av myndighetene. Det er den som ligger i bunn når vi nå har laget en smittevernsplan for lærere og elever. Den utdyper seg mer i hva som er viktig for vår skole. Denne planen skal lærere og elever ha lest og dette ble sjekket opp når elevene kom puljevis første dagen. Jeg skjønner at elevene kan ha blitt overrasket, men jeg er ganske sikker på at de skjønner hvorfor vi er så nøye, forteller hun.

Kan du si noe om tiltakene?

[img205754_2LM]

-Vi har for eksempel verdens beste kantine her. Den fungerer annerledes nå og elevene kan hente ferdigpakket mat om de ønsker det.

-Vi har også satt opp egne sitteplasser for elevene her i kantina. For eksempel de som går bygg sitter alltid på de samme bordene.

 

-Det er naturligvis stort fokus på renhold og hygiene

 

[img205754_3RM]

- Mye av møblene vi har i bruk ellers har vi lagt bort for at det skal være god plass her inne. Det er også satt opp antibac rundt om i bygget. Det er viktig med synlighet og det bidrar også til at folk blir minnet på smittevern, forteller Bjerkholt.

 

 

Positivt 

Fylkesdirektør for utdanning, Arly Hauge, forteller til Sørnett at han har fått flere tilbakemeldinger på at elever er overrasket, men at de bidrar godt.

[img205754_4LM]

- Det oppsummerer bare at vi har klart å få til gode og synlige tiltak som bidrar til at vi kan drive opplæring i skolene. Det at elever sier det er trygt å være på skolen syns jeg er veldig positivt. Vår opplevelse så langt er at dette klarer vi, men det avhenger at elever og lærere bidrar og opprettholder smittevernhensyn, noe jeg opplever at de gjør.

 

SE VIDEO FRA DAHLSKE VIDEREGÅENDE SKOLE: