Sørnett

Tilbringer gjerne hver fredagskveld på fritidsklubben

Tone Solbakken forteller at hun ikke har noe imot å tilbringe hver fredagskveld sammen med barna på Slettheia, spesielt ikke når det er så populært blant de unge. I kveld er intet unntak, hun tror det er viktig med et bredt og bra tilbud for de unge.

Publisert:

Fast samlingsted

- Noen kommer hjem til tomt hus. Noen får sitt første måltid for dagen hos oss, av ulike grunner. De gjør lekser sammen og hjelper hverandre, i tillegg til at vi også kan bistå. De har et fast samlingsted med sine venner, sier Solbakken. Videre forteller hun at det primært er barn som går på Slettheia og Karuss skole. Noen kommer fra Fiskå skole. Tilbudet er beregnet på de som bor i området.

Tone Solbakken er fritidsleder på fritidsklubben på Slettheia grendehus og har jobbet der siden 2001. De har er bredt tilbud, og har åpent fire dager i uken. Solbakken har erfart at jo større tilbudet er, jo flere møter opp. Til vanlig er det rundt 70 stykker som benytter seg av leksekaféen som er åpen to ganger i uken, og mellom 120-160 som benytter seg av fritidsklubben på fredagskvelder.

Selv om det heter leksekafe, så er det mye annet enn å bare gjøre lekser. Flere sitter og spiller PlayStation, ser på tv, mange sitter og snakker sammen. De har også PCer tilgjengelig for dem som ikke har det selv. De som ønsker kan få et varmt måltid, noe Tone forteller er populært blant barna.

- Av de rundt 70 unge som kommer innom, er det vanligvis bare rundt tre-fire stykker som ikke spiser, sier Solbakken. Videre forteller hun at de er godt drevne, og rydder opp etter seg selv.

Vil dere fortsette med et slikt tilbud?

Det vil jo alltid være et økonomisk spørsmål og hvilke prioriteringer politikere og kommunen gjør i fremtiden. Men så lenge barna bruker tilbudet ser jeg ingen grunn til at vi skulle legge det ned. Vi er heldige som bor i Kristiansand hvor det er en fritidsklubb i hver bydel.