Sørnett

Tilbyr innendørs dykkerkurs

Ida Mosberg, Victoria Flaga og Filip Handzlik (første rad) og instruktørene Jacek og Gabriela (øverste rad). FOTO: Privat

Ida Mosberg, Victoria Flaga og Filip Handzlik (første rad) og instruktørene Jacek og Gabriela (øverste rad). FOTO: Privat

Leder i Real Divers, Irek Sørland, tilbyr dykkerkurs for barn og voksne.

Publisert:

- Det å dykke er min store lidenskap, og dette ønsker jeg å bringe videre.

Det sier Irek Sørland til Sørnett. Sørland er leder og instruktør i Real Divers, som tilbyr dykkerkurs for barn og voksne. Han har dykket i elleve år, og har holdt kurs i Kristiansand siden oktober.

- Ideen om å holde kurs kom egentlig da koronaviruset inntraff Norge. Kurset er for barn og voksne, og foregår for tiden hver søndag på Aquarama, sier han.

I Norge er det hvert år mange som reiser til sydligere strøk i jakten på gode dykkeropplevelser. Sørland er glad for å kunne tilby mye av det samme i Kristiansand.

- Kurset starter på Aquarama, og for de viderekomne som finner dykking interessant, så kan de etter hvert prøve seg på åpent hav, legger han til.

På Sørlandet er det gode dykkeforhold om sommeren. Medlemmer av Real Divers drar da i en liten gruppe ut på sjøen. Dykkingen foregår enten fra land, eller fra båt ute i dypere vann. De har blant annet pleid å dykke på flyvraket ved Kjevik og Torsvik marina.

- Viktig for barna

Rune Larsen er en god venn av Irek, og har selv vært aktiv dykker de siste 5-6-årene. Han forteller at de er såkalte «dykkerbuddies», og hyller kameratens initiativ til å etablere dykkerkurs i Kristiansand. Han mener det er et bra tilbud for de yngre.

- Det er fint å se at han har startet opp dette. Det er viktig, og gir barna en mulighet til å begynne i vann tidlig. De lærer fort og opplever mestring, sier Larsen.