Sørnett

Tilskuddsordningen forandret alt

Unge Danial på 9 år var programleder. Foto: Fereshta Akbari

Unge Danial på 9 år var programleder. Foto: Fereshta Akbari

Kristiansand kommune utlyste forrige fredag at man kan søke midler til driftstilskudd til lokale innvandrerorganisasjoner, og tilskudd til frivillig virksomhet i lokalsamfunn. Dette er Fereshta Akbari og de afghanske ungdommene i Kristiansand veldig takknemlige for.

Publisert:

- Støtten har betydd veldig mye for oss, sier Fereshta Akbari.

Organisasjonen Afghansk sosial kulturelle forening i Agder, fikk 20 000 kr gjennom denne tilskuddsordningen i 2016. I tillegg fikk de 20 000 kr via Tilskudd til kunst og kulturformål, fra Kristiansand kommune. Dette ble brukt til et stort arrangement, i sammenheng med prosjektet deres "If you try, you can fly". Fereshta Akbari er lederen for dette prosjektet.

- Vi leide lokaler, inviterte folk fra andre byer til å spille tradisjonell afghansk musikk, vi hadde masse forskjellige kaker, fingermat og kunstutstillinger, sier Akbari begeistret.
«Vi er unge mennesker med forskjellig bakgrunn som trodde på drømmene våre og lyktes. Tro på dine talenter og våg å bruke dem!» står det under beskrivelsen av arrangementet på Facebook. «If you try you can fly» har også en egen Facebookside.

En av de afghanske ungdommene i Kristiansand er Jamshid Nazari, som har vært norgesmester i boksing flere ganger. Han har inspirert og motivert de andre ungdommene i dette prosjektet.

[img176164_2RM]

- Jamshid Nazari er et fantastisk eksempel på å komme seg videre og klare ting. Han kom til Norge som alle oss andre, og mistet hele familien sin i Afghanistan. Gjennom denne historien har vi prøvd å vise til andre ungdommer at hvis du vil, så kan du, uansett hvor tøft og vanskelig du har det, forteller Akbari.

De er kjempetakknemlige for at Kristiansand gir sjansen til å hjelpe ungdommer som kommer til Norge – å kunne bli integrert og bli som alle andre.

Det er nettopp dette som er formålet til IMDi og Kristiansand kommune med denne tilskuddsordningen.

Vi vil skape gode og inkluderende møteplasser og aktiviteter på tvers av ulike grupperinger i Kristiansand. Det gjelder for alle, både barn, unge og eldre, sier kulturrådgiver Jørgen Skauge som behandler tilskuddsordningen i Kristiansand Kommune.

Nå ønsker Akbari og de afghanske ungdommene i Kristiansand å hjelpe den norske staten å hjelpe ungdommene som kommer til Norge med å bli integrert.