Sørnett

Tiltalt for vold mot politibetjent. Kan slippe unna med samfunnstjeneste.

Kristiansand Tingrett (Foto: Diane Marie Sundberg)

Kristiansand Tingrett (Foto: Diane Marie Sundberg)

En mann i 20-årene tiltalt for blant annet vold mot politibetjent og oppbevaring og bruk av narkotika, kan slippe med samfunnstjeneste istedenfor fengselstraff.

Publisert:

En mann i tyveårene med utenlandsk opprinnelse stod i Kristiansand Tingrett fredag 26. januar og erklærte seg selv skyldig i alle de ti punktene han var tiltalt for. Han var tiltalt for blant annet å ha utført vold mot to offentlige politibetjenter, to privatpersoner, hvorav en var politibetjent utenfor arbeidstiden, besittelse av to kniver i forbindelse av pågripelse, og oppbevaring og bruk av narkotika. Selv om hukommelsen til tiltalte var svekket på grunn av beruset tilstand under hendelsene han var tiltalt for, var han villige til å ta ansvar for sine handlinger og erkjente skyld for de ti tiltalene mot han.

Forsvareren, Torkjell Solbø, kunne fortelle at tiltalte har nå prøvd å snu livet sitt ved å holde seg unna ulovlige narkotiske midler og at han har begynt på skolen. Solbø nevnte også at hvis tiltalte fikk fengselsstraff, ville han miste skoleplassen sin, noe som kunne få store konsekvenser for rehabiliteringen hans. Aktor, Morten Boliger Formo, var villig til å foreslå samfunnstjeneste, slik at tiltalte kan fullføre grunnskoleutdanningen sin, med vilkår om urinprøver under gjennomførelsen av straffen for å forsikre at tiltalte forblir rusfri. Men mente likevel at det var riktig med ubetinget fengselstraff for vold mot en tjenestemann.

Den endelige dommen vil falle onsdag neste uke.