Sørnett

Tips til aktiviteter i vinterferien

I Dyreparken kan man besøke dyrene i Afrika. Her blir det også dyrepresentasjon av Løve. Foto: Irene Kjetland

I Dyreparken kan man besøke dyrene i Afrika. Her blir det også dyrepresentasjon av Løve. Foto: Irene Kjetland

Det er alltid noe spennende å finne på i Kristiansand. I og rundt byen finner du aktiviteter, attraksjoner og opplevelser, enten du vil gå i Dyreparken, konserter, forestillinger eller bare ta deg en spasertur i vinterværet. I vinterferien skjer det mye gøy i byen.  

Publisert:

Vinterferien er en unik mulighet til å finne på noe spennende med venner og familie. Mange forbinder ferie med å sitte stille og slappe helt av, men å utforske nye steder i egen by eller bakgård kan oppleves like avslappende for sjela. Her er noen tips og arrangementer som skjer i ferien.

Dyreparkens aktiviteter

I vinterferien er det mange aktiviteter å delta på i Dyreparken. Blant annet arrangeres det bålbrenning ved lavvoen i Nordisk villmark fra 11 – 16. Dette er en fin anledning til å ta med seg de minste ut i frisk luft og familiekos.

Hvis man allerede er i dyreparken kan man dra innom Tigerens rike og få med seg dyrepresentasjon av Sibirsk tiger. Det er en sterkt truet dyreart, så å delta på dette er en helt spesiell opplevelse. Her får man oppleve styrken og råskapen til tigeren i flotte omgivelser.

I 2019 kom det en nyhet i dyreparken som heter Pinky og Sunnivas ildprøver. Her kan du gjennomføre en hinderløype gjennom de trange gangene i borgen, for å lære seg å bli en ekte sjørøver!

Les mer om dyreparkens aktiviteter her: https://www.dyreparken.no/enkeltsider/vinterferie2020/

Kilden konserthus

Kilden teater presenterer: To i båden – sørlandsavisa 100 år. Dette er en nostalgisk og humoristisk forestilling som blir veiledet av to folkekjære veteraner og eksperter på sørlandsavisa. De står for både det tekstlige og det musikalske, når sørlandsavisene overleveres fra en generasjon til den neste. Billettene koster 250 kroner og forestillingen vises fra 14. februar tom. 28. april.

22.februar finner forestillingen Baldrian og Musa sted. Det er et dukketeater for de minste og har en varighet på ca. 30 minutter. Billettene koster 50 kroner.

[img203842_2LF]

Jonas av Jens Bjørneboe er preget av videodesign, lys, musikk og tekst som vil utforske og overraske publikum. Det er en dramatisering av romanklassikeren Jonas. Tematikken er om individets kamp mot skolesystemet som også er aktuelt i dag. Det er Honningbarna som står bak musikk og lyddesign. Honningbarna er et norsk punkrock band fra Søgne i Agder. De ble først kjent da de ble kåret til Årets Urørt i januar 2011. Stykket varer i 2 timer og 30 minutter pluss pause. Billettene koster fra 150-400 kroner.

Se Kildens kalender her: https://www.kilden.com/#!#kalender

Tur i frisk luft og vakre omgivelser

I Kristiansand har vi en flott natur rett i nærheten av sentrum. På Odderøya kan du gå på idylliske stier og se på gamle kanonstillinger, samtidig som du har en fantastisk utsikt mot hav og by. En spasertur her er på rundt 3 km og er perfekt dersom du bare vil ta en kort luftetur. Her finner du også Høyt & Lavt som har gode muligheter for innendørs klatring.

Ikke langt fra Odderøya finner du strandpromenaden. Her kan du finne turorientering poster, fiskeplasser og badeplasser, for de som bader året rundt.

[img203842_3LF]

Baneheia ligger nordvest for Kvadraturen og har mange fine turmuligheter. Området er omringet av boligområder, skog, vann, lysløype og turstier, noe som har vært med på å gjøre Baneheia til et populært turområde for innbyggerne året rundt. Turen rundt stampene er kanskje den mest gåtte turen i Kristiansand i følge ut.no. Her er det flott utsikt over byen i tillegg til du er omringet av vakker natur.

Finn flere flotte turmuligheter her: https://www.dntsor.no/

Nye filmer i februar

Allerede neste i løpet av denne uka kommer det en rekke nye filmer på kino. Da kan man dra med familie, venner eller alene. Fra 7. februar kan du se Birds of Prey, Waves og Malang. Fra 14. februar kan du også se barnefilmene Dronningens corgi og Sonic The Hedgehog. Dette er filmer som passer alle fra seks år (Birds of Prey har aldersgrense 15 år) og oppover.

Waves følger reisen til en Afrikansk-Amerikansk familie som ledes av en velmenende, men dominerende far. De navigerer kjærlighet, tilgivelse og sammenkomst etter et tap i familien. Waves er en hjerteskjærende historie om den universelle kapasiteten for medfølelse selv i de mørkeste tider. (IMDB)

[img203842_4RM]

Basert på det globale blockbuster videospillet ``Sonic The Hedgehog´´, blir historien om det raske pinnsvinet ved navn Sonic filmatisert. En politioffiser finner Sonic, et lite, blått pinnsvin, og må hjelpe med å bekjempe et ondt geni som ønsker å utføre eksperimenter på han. (IMDB)

Se Kristiansand Kinos filmutvalg her: https://www.nfkino.no/filmer?city=kristiansands