Sørnett

Styrker leietakernes rettigheter

- Veldig positivt, mener student Albert Strand Dragsnes

Formannskapet i formannskapssalen den 22.mai.
 Foto: Nikolai Steigedal

Formannskapet i formannskapssalen den 22.mai. Foto: Nikolai Steigedal

Enstemmig formannskap vil gjøre det enklere for leietakere i Kristiansand.

Publisert:

Sist oppdatert: 23.05.2024 kl 22:04

Utvalget foreslår å øke minstetiden for tidsbestemte leieavtaler fra tre til fem år. De vil også gi leieren rett til å forlenge en tidsbestemt avtale. Videre vil de gjøre leierens rett til å si opp ufravikelig og begrense utleierens mulighet til å endre begrunnelsen for en oppsigelse etter den er sendt. Hensikten med disse endringene er å styrke leierens rettigheter.

Enstemmig vedtatt

Under voteringen ble forslaget enstemmig vedtatt. Atle Aasen (Krf) var den eneste politikeren som hadde en kommentar da forslaget ble tatt opp. Han er enig i forslaget, men legger også vekt på utleierens problemstillinger. Han sier at vilkårene for utleieren har blitt verre de siste årene, de må betale mer skatt og har blitt hengt ut som velferdsprofitører og bolighaier.

- Hvis vi ikke legger til rette for at vi får nok utleieboliger og et marked som fungerer så blir det de svakeste leietakerne som må betale den aller høyeste prisen, og det har vi ikke råd til, fortsetter Aasen.

Student Albert Strand Dragsnes er positiv til forslagene.
 Foto: Privat

Student Albert Strand Dragsnes er positiv til forslagene. Foto: Privat

Positiv

Student Albert Strand Dragsnes (22) er positiv til de nye forslagene og liker at Kristiansand kommune gjør det bedre for leietakere.

- Som student er det veldig positivt å høre at Kristiansand kommune tar initiativ til å gjøre det enklere for folk å leie bolig, og at de styrker leierens rettigheter. Spesielt for meg som er student er dette veldig gode nyheter.

Nøkkelord